Статусне вбивство у Річищі

12081 0

Ми у соцмережах:

Статусне вбивство у Річищі

Скажи мені, як ти розважаєшся, і я скажу, хто ти. Цю істину підтвердила трагічна смерть Марти Маслак, яку під час імпровізованого полювання вбив колега по "розвагах".

Вбивство

Марта Маслак
Марта Маслак
За неофіційною інформацією, "полювання" відбувалось на території угідь обласного мисливського товариства "Трофей" в районі села Річище Млинівського району. Місцевий житель Юрій Мірков, який є співвласником "Трофея", розпочав розвагу ще в неділю. Та через густий туман вихід на звіра скасували. Частина мисливців роз'їхалися по домівках, а частина — залишились в будинку згаданого вище Юрія Міркова, двоюрідного брата Олексія Хахльова, що прославився колись тим, що тимчасово породичався із самим Віктором Ющенком шляхом одруження із його дочкою. Згодом приїхала ще одна компанія мисливців. Серед них був Володимир Маслак зі своєю 24-річною донькою Мартою, яка донедавна працювала адміністратором в парку-готелі "Швейцарія", який належить Міркову та Хахльову. Компанія вирішила влаштувати "нічне полювання" та пішла у кукурудзу зі зброєю, оснащеною приладами нічного бачення, "полювати на кабана". Саме у понеділок о п'ятій годині ранку Юрій Мірков з імпортної комбінованої рушниці смертельно поранив Марту Маслак. Поранену одразу повезли за 20 кілометрів до лікарні в Клевані, викликали назустріч "швидку", але врятувати її життя не вдалося. Марта померла внаслідок гострої масивної крововтрати через прострелені легені та артерію. Прощання із загиблою відбулось в селі Обарові у вівторок, а поховали її на кладовищі в Тинному. На похороні було кількасот рідних і близьких Марти. Був там і той, хто її вбив, хоча й ненавмисне. Мірков Готель Швейцарія
Юрій Мірков

Коментарі

Іван Лішневець, перший заступник начальника УМВСУ у Рівненській області, начальник слідчого управління: — На момент трагедії на тому кукурудзяному полі було тільки троє людей. Немає підстав вважати, що злочин вчинено зумисне, це нещасний випадок під час полювання. Про навмисне вбивство тут не йдеться. Підозрюваний та очевидці дають свідчення — ситуація очевидна, якихось сумнівів тут не виникає. Дівчина перебувала не в тому місці. Я так розумію, що вона не була ознайомлена з правилами поведінки на полюванні... Куля влучила у плече, пробила легеню, артерію та вийшла наскрізно. Дівчину намагалися врятувати, але вона померла від кровотрати. Медики кажуть, що якби навіть на місці події потерпілій надали кваліфіковану допомогу, врятувати її не було б можливості. Мисливцю оголосили про підозру в скоєнні вбивства з необережності. Це злочин середньої тяжкості, передбачене покарання — до 5 років позбавлення волі. Мірою запобіжного заходу суд обрав йому підписку про невиїзд на період розслідування. Створено слідчо-оперативну групу. Вона має встановити всі обставини та передати матеріали справи до суду, який і встановить провину і винесе покарання. Микола Яцик, головний мисливствознавець облуправління лісового та мисливського господарства: — В області налічується близько 15 тисяч офіційно зареєстрованих мисливців. Щоправда, тільки вісім тисяч з них є активними, тобто регулярно беруть участь у полюванні. На жаль, непоправні трагедії стаються, при цьому щороку. І можу однозначно, з власного багаторічного досвіду роботи, стверджувати, що в більшості випадків щонайменше вдвічі-втричі більше людей гине під час браконьєрки, аніж коли полювання проводиться законно та за всіма правилами. Я не знаю достеменно, за яких саме обставин загинула дівчина під час полювання біля села Річище — це зараз з'ясовують слідчі міліції. Але коли вони завершать роботу, то за їхніми матеріалами ми будемо проводити своє розслідування — розслідуватимемо браконьєрство. Адже якщо хоча б половина того, про що зараз говориться й пишеться щодо тієї трагедії — правда, то факт браконьєрства беззаперечний. Передусім тому, що фатальний постріл пролунав о п'ятій ранку. Це фактично ще ніч, ще темно, а за "Законом про мисливське господарство та полювання"заборонено полювати у темний період доби. Втім, навіть перебувати зі зброєю вночі на території мисливських угідь — це вже порушення. Так само заборонено використовувати прилади нічного бачення, тепловізори. Окрім того, полювати на копитних, в тому числі на кабана в нашій області можна тільки в присутності штатних єгерів мисливських господарств. А хіба міг "там" бути о 5 ранку, в неробочий час штатний єгер? Відповідно й ліцензії на відстріл звіра не було. Відтак, навіть якщо все відбувалося на території угідь, орендованих мисливським товариством, та в компанії одного з його засновників — це також браконьєрство.
Володимир КРУШЕЛЬНИЦЬКИЙ.
P.S.
Тим часом ще один мисливець в неділю увечері в селі Бичаль Костопільського району поранив трьох місцевих мешканців. За попередньою версією в цьому підозрюють 34-річного рівнянина Тараса Іллючка. Він разом з друзями повертався з полювання і зупинив авто біля місцевого кафе-магазину. Там він посварився із місцевими та вистрелив перед ними в асфальт і рикошетом поранив шротом трьох перехожих, які випадково проходили поруч. 22-річний Роман отримав поранення обох ніг, 24-річний Валерій — поранення шиї, а 58-річна Галина — поранення правого ліктя. Роман та Галина після надання меддопомоги вже відпущені з райлікарні. За фактом хуліганства відкрито кримінальне провадження. Міліція поки обмежилася тільки тим, що вилучила мисливця рушницю та відправила на експертизу.
tag:Брат Хахльова застрелив дівчину


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також