Степань буде не зоною, а здравницею?

1428 0

Ми у соцмережах:

Степань буде не зоною, а здравницею?

Міністерство екології та природних ресурсів має намір зменшити перелік населених пунктів із таким статусом, який передбачає пільги його мешканцям. На Рівненщині є 339 населених пунктів, які 20 років тому віднесено до зон радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС.

Микола Яцюк, керуючий справами виконавчого апарату Рівненської обласної ради: — У міністерстві свою позицію мотивують тим, що експерти проводили радіологічні заміри і виявилось, що рівень радіації в деяких населених пунктах, які досі мають статус "забруднених", в межах допустимих норм. З одного боку, я розумію їхню позицію. Якщо зменшиться перелік таких населених пунктів, зменшаться видатки з державного бюджету на виплату різних пільг та доплат для людей, які проживають на цих територіях.

 
Ми вирішили не поспішати з прийняттям рішення. Потрібно це питання більш детально вивчити у профільних комісіях. Не хотілося б, щоб люди втратили пільги. Поки єдиний населений пункт, який може позбутись статусу "забрудненого" — це смт Степань. У нас є відповідне звернення від обласної профспілки. Там розташований їхній санаторій "Горинь", який міг би оздоровлювати дітей. А це додаткові робочі місця та, відповідно, додаткові надходження в бюджет. Через те, що цей населений пункт відноситься до зони, постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи, санаторій фактично не працює. Якщо ми змінимо цей статус, наших дітей на оздоровлення не доведеться возити в інші області, а можна буде оздоровлювати в Степані. Втім, без вивчення думки громади приймати рішення ніхто не буде.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також