Стережіться у Рівному бродячих собак!

1298 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Влада просить рівнян бути обережними, бо із настанням холодів бродячі тварини стають врази агресивнішими.

 Як повідомляє сайт міськради, збільшується кількість звернень до лікарів з укусами.

Поради для мешканців обласного центру:

- Перш за все, уникайте тих місць, де можлива зустріч з тваринами. У бродячих собак, як правило, існує чіткий розподіл території проживання. І багато тварин дуже серйозно відносяться до захисту своєї території, а вас розцінюють як чужинця.

- Якщо ви зустріли на вулиці незнайому собаку чи зграю собак, і вони дивляться у ваш бік, перше, що треба зробити - не рухатися у бік тварин. Потрібно не панікувати, не злити тварин і різко не втікати. Цим ви можете роздратувати собак, і вони поженуться за вами. Намагайся обережно йти в протилежний бік.

- У разі, коли напад неминучий, то відходити необхідно наступним чином: задкувати, але в жодному разі не тікати. І водночас шукати очима безпечне місце поблизу: огорожу, височину, автомобіль. Станьте спиною до цього місця, захистіть свій тил. Придивіться, що знаходиться у вас під ногами. Стануть у нагоді камінець, пляшка, палка, залізний прут. Предмети кидайте перш за все у ватажка – зазвичай він тримається осторонь та спостерігає за тим, що відбувається. Якщо лідер втече, скиглячи від болю, то за ним підуть і всі інші члени «ватаги».

- При зустрічі з собакою заборонено гладити незнайомих тварин, робити швидкі та метушливі рухи.

- Коли до вас наближається незнайомий собака, стійте спокійно, ноги разом, долоні під шиєю і лікті притиснуті до грудей. Уникайте прямого погляду в очі собаки, оскільки деякі собаки сприймають прямий погляд як виклик.

- При укусі собаки звернення до лікаря є обов’язковим! Ретельно промийте рану проточною водою з милом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також