Стильно та естетично: як відростити бороду

570 0

Ми у соцмережах:

Стильно та естетично: як відростити бороду

За волоссям потрібен особистий догляд. Розглянемо, як відростити та підтримувати гарний стан бороди.

Борода — ціль багатьох чоловіків. Вона не тільки асоціюється з мужністю, а і створює особистий імідж. Наявність може скорегувати форму обличчя та покращити її. За волоссям потрібен особистий догляд. Розглянемо, як відростити та підтримувати гарний стан бороди.

Фізіологія: як проходить процес

Будьте готові довго чекати. Відрощувати волосся треба не менш за пів року. Заздалегідь придбайте обладнання — ножиці, гелі, шампуні, фіксатори та гребінці для бороди. Для комфорту бажано купувати тримери для чоловіків — вони обладнані голівками та анатомічною адаптацією. Морально підготуйтесь до етапів:

  • Первинний дискомфорт. Від незвички шкіра стає роздратованою, виникає свербіння. Цей період треба перетерпіти — поступово волосся м’якшає. Шкіру можна зволожувати спеціальними засобами.
  • Прояв об’єму. Починайте регулярний догляд, навіть якщо не досягли бажаної довжини та форми.
  • Щільність. Підрізайте неслухняні волоски, щоб вони не вибивались і не порушували загальний вигляд.

Фінальний етап — отримання бажаного результату. Приділяйте увагу миттю та розчісуванню. Це дає змогу виглядати акуратно та запобігти розмноженню бактерій.

Головні правила догляду

Окрім етапів обов’язкової особистої гігієни варто виконувати інші рекомендації. Пам’ятайте, що гарна зовнішність без доглядання неможливий. Щоб борода не втрачала шарму, не нехтуйте правилами:

  • Мийте шампунем. Мило насичене завеликою кількістю сульфатів. Вони роблять волоски жорсткими, а шкіру — сухою з лущенням.
  • Використовуйте кондиціонер. Він надає м’якості та слухняності.
  • Слідкуйте за гладкістю. Розчісування запобігає плутанню. Робіть це декілька разів на день. Заплутаність може дійти до стану, коли довжину треба зрізати й відрощувати знов.
  • Не нехтуйте якісними інструментами. Купуйте функціональні тримери, заточуйте ножиці. Від цього залежить не тільки зовнішній вигляд. Несправні прилади небезпечні.
  • Зробіть графік корегування. Це залежить від швидкості росту. Робіть корекцію самостійно чи в професійного барбера.
  • Не забувайте про вуса. Вони потребують таких самих процедур. Мийте, вкладайте їх та фіксуйте засобами.

Проаналізуйте свої звички. Стосовно них перегляньте свій образ життя. Це сприяє грамотному піклуванню. Паління спричиняє неприємні запахи, які залишаються на обличчі. Мити бороду в такому випадку потрібно частіше. Прибирайте залишки їжі та напоїв одразу. Носіть гребінець завжди із собою.

Орієнтуйтесь на свій стиль. Проконсультуйтесь із барбером чи перукарем щодо форми та довжини — вони допоможуть підібрати ті, що личать. Співвіднесіть результат із гардеробом та готовністю піклуватися про зовнішній вигляд кожного дня. Пам’ятайте: якщо не хочете перейматись, краще обрати короткі стандартні варіанти. Доглянутість та естетичність створюють неповторний яскравий образ для чоловіка.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також