Стій! Реформа іде!

1765 0

Ми у соцмережах:

Стій! Реформа іде!

На позачерговому засіданні в суботу український уряд запропонував Президентові скоротити 14 державних комітетів та інших відомств. Уряд підготував проекти указів Президента, згідно з якими комітети і відомства увійдуть до складу департаментів міністерств. За словами прем’єра Юлії Тимошенко, має бути ліквідовано Держкомітет з питань Чорнобиля, Державіаслужбу, Держкомітет енергозбереження, Держкомприродоресурсів, Держекспортконтроль, Національний координаційний департамент адаптації військовослужбовців, звільнених у запас, Держбуд, Держспоживстандарт, Держкомітет виконання покарань, Держкомрелігій, Державна туристична адміністрація, Держкомспорт, Держкомветеранів.

На позачерговому засіданні в суботу український уряд запропонував Президентові скоротити 14 державних комітетів та інших відомств. Уряд підготував проекти указів Президента, згідно з якими комітети і відомства увійдуть до складу департаментів міністерств. За словами прем’єра Юлії Тимошенко, має бути ліквідовано Держкомітет з питань Чорнобиля, Державіаслужбу, Держкомітет енергозбереження, Держкомприродоресурсів, Держекспортконтроль, Національний координаційний департамент адаптації військовослужбовців, звільнених у запас, Держбуд, Держспоживстандарт, Держкомітет виконання покарань, Держкомрелігій, Державна туристична адміністрація, Держкомспорт, Держкомветеранів. Функції Держкомітету з питань Чорнобиля буде передано Міністерству з надзвичайних ситуацій; Держкомітету природних ресурсів — Міністерству охорони довкілля, Держдепартаменту виконання покарань — Міністерству юстиції, Держкомспорту — Міністерству у справах молоді і спорту, Держкомветеранів — Міністерству праці і соціальної політики. Державну податкову адміністрацію і митницю підпорядкують Міністерству фінансів, а Державний комітет з питань підприємництва — Міністерству економіки. За даними Кабінету Міністрів, тепер в Україні діють 17 міністерств і 45 інших органів державного управління. За словами пані Тимошенко, ще 12 органів влади буде реформовано і, скоріше за все, вони також увійдуть до складу міністерств. Обговорення скорочення відомств відбувалося у рамках проекту реформування системи управління країною. Мету цих дій Юлія Тимошенко окреслила так» Закінчимо ми це реформування тим, що буде повністю реформовано, відновлено систему керування країною, кожен сектор буде перебувати під чітким виконавчим наглядом, буде повністю прибрано всю комерцію з виконавчих структур влади. Я думаю, що система влади після реформуваня буде виглядати зрозумілою, чіткою і керованою».

Уряд скасовує рішення попередників На своєму засіданні уряд також переглянув і конкретні рішення попереднього Кабміну. Зокрема були скасовані, як сказала пані Тимошенко,»незаконні» рішення, що призвели до приватизації комбінату «Криворіжсталь». Уряд скасував два розпорядження щодо земель під Києвом і в Криму, які перейшли до структур зятя Президента Леоніда Кучми — Віктора Пінчука. При цьому пані Тимошенко зауважила, що «уряд не веде війни з паном Пінчуком». На суботньому засіданні урядовці також затвердили проект Плану дій «Україна-ЄС». Інша важлива новина після засідання Кабміну: зміни і доповнення до державного бюджету на 2005 рік будуть готові до кінця березня.

Кабмін унормовує робочий день міністрів Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яке Юлія Тимошенко назвала «екзотичним». Тепер роботу міністрів обмежено від 9-00 до 22-00, а неділя є обов’язковим вихідним. До такого рішення прийшли після того, як з’ясувалося, що міністри i їхні секретаріати працюють від раннього ранку до глибокої ночі щодня. Через це, як сказала прем’єр-міністр, «ми стурбовані тим, що вже фізичний стан не дуже добрий. Міністри просто самознищують себе».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також