Сто тисяч як додаток

4235 0

Ми у соцмережах:

Сто тисяч як додаток

Судячи з оприлюднених декларацій про доходи міського голови Рівного Володимира Хомка та голови обласної держадміністрації Василя Берташа, річна зарплатня у сто і сто десять тисяч гривень відповідно є для цих керівників приємним бонусом до майна та прибутків, які вони мали, мають і матимуть незалежно від нинішніх посад. Пропонуємо нашим читачам разом потішитися офіційним добробутом міського та обласного керівників, який дозволяє їм усі сили і час віддавати сумлінній праці на займаних ними посадах.

Володимир Хомко Статки родини міського голови, як свідчить оприлюднена ним декларація про доходи, торік зменшились більш як на 50 тисяч гривень. Згідно з декларацією, за минулий рік загальний сімейний дохід міського голови та його дружини становив 228 тисяч гривень, з яких 168 тисяч гривень — дохід самого пана Хомка. Зарплата в цій сумі становить 99590 гривень. 2009 року, коли Володимир Хомко заступив на посаду міського голови, його родина задекларувала 298 тисяч гривень, а 2007-го ця сума була майже вдвічі більшою. Виходить, що на посаді міського голови Хомко не розбагатів. В усякому разі офіційно. Так само, як і 2009 року, у власності родини Володимира Хомка є дві квартири — одна в Рівному загальною площею 72 квадратних метри, а друга в столиці — 90 квадратних метрів. Також у міського голови залишився автомобіль марки «Skoda» та одержана у спадок земельна ділянка площею майже 5 гектарів у Гощанському районі. Приватний будинок, в якому нині проживає міський голова разом зі своєю дружиною в Рівному, до декларації не внесений. Як пояснив Володимир Хомко, цей будинок ще не добудований і на нього не оформлено право власності.

Василь Берташ Протягом минулого року голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ оновив свій автопарк, збільшив на 120 тисяч гривень свої доходи. Згідно з декларацією про доходи, за 2010 рік він отримав 817,4 тисячі гривень дивідендів, відсотків та роялті, 111 тисяч гривень заробітної плати та... 30,2 тисячі гривень матеріальної допомоги. Тож сума сукупного доходу голови становила 958,7 тисячі гривень. За рік до цього майбутній обласний голова заробив 837,2 тисячі гривень. На банківських рахунках Василь Берташ зберігає 3,3 мільйона гривень, в той час як позаторік було 3,2 мільйона гривень. Члени сім’ї Василя Берташа, а це дружина Тетяна та син Мирослав, за рік заробили понад 60 тисяч гривень та мають у власності шість автомобілів — Mercedes S320, Range Rover, Chevrolet Suburban, Suzuki LJ 80, Mitsubishi L200, Peugeot 206, мотоцикл Piaggio Beverly, човен з двигуном на 40 кінських сил. У самого Василя Берташа автопарк оновився. Замість Renault Kangoo та Mercedes-Benz GL 500 у його гаражі з’явилися Mercedes-Benz S 400 і Mercedes-Benz G 500. Зі «старого» транспорту лишилися Land Rover Defender, Volkswagen 2KN і спортивний мотоцикл Honda XR125L. У приватній власності державний службовець, як і раніше, нерухомого майна не має. Натомість члени сім’ї володіють земельними ділянками площею 1998 квадратних метрів, житловим будинком на 573,5 «квадратів» (площа збільшилась на 30 кв. м) та дачним будинком площею 172,4 кв. м. Нагадаємо, з 1990 по 1998 рік Василь Берташ очолював кооперативне підприємство «Рембудмонтаж», у 1992 році став генеральним директором українсько-польського підприємства «Ремпол». У 1998-му очолював управління капітального будівництва Рівненської обласної державної адміністрації, а з 2002 по 2005 рік — був першим заступником голови Рівненської облдержадміністрації. Також обирався депутатом Верховної Ради 5-го скликання. На посаді голови Рівненської облдержадміністрації працює з березня минулого року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також