Столичні кілери у рівненському суді заявили, що їх примусили свідчити

1881 1

Ми у соцмережах:

Столичні кілери у рівненському суді заявили, що їх примусили свідчити

Днями у Рівному в міському суді ще на 60 діб продовжили тримання під вартою двом чоловікам, яких підозрюють у підпалі журналістської редакції «Четверта влада», підготовці до замовного вбивства підприємця Володимира Загороднюка та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Видання «Рівне Медіа» написало, що затримані раніше судимі кияни у суді заявили, що їх правоохоронці силою змусили свідчити.

«Я вже пояснював слідчому, що ми займалися бурштином. А мені слідчий запропонував оговорити цих людей» (замовників, - авт.). Біля автобуса я добровільно зізнався, що займався бурштином, певно, цього запису немає. Вони запропонували, якщо я так буду говорити, то я буду мати захист свідка і зроблять, що я в стороні, а цих місцевих (замовників, - авт.) посадять. Я погодився, пішов на це. Коли я зрозумів, що ніякого захисту не буде, я написав, що відмовляюся від показань, які давав. Я займався бурштином», - запевнив Анатолій Рекунов.

Крім того, чоловік у залі суду заявив, що займався перевезенням бурштину і мав при собі пістолет та гранату, але лиш для того, аби прилякувати недругів.

«З самого початку було сказано: «Ви не потрібні, ви зальотні, ви столичні, потрібні місцеві». З самого початку було так сказано. Нас добу тримали в КОДі, ще шрами лишилися, 10 годин ні їсти, ані пити не давали і нормально «обробляли», в ліс вивозили. Самі подумайте, експертиза тривала півроку, що там експертизувати?», - каже Леонід Могилов.

Щодо підпалу редакції «Четвертої влади», то обвинувачений запевняє, що він розповідав те, що йому казали правоохоронці.

«Мене посадили в машину, повезли по місцях, сказали: «Отут будеш говорити так, що ти заходив і т.д.». Я так і говорив, а там ж ні речових доказів, нічого немає. Якби хоч вони були. Коли було опізнання по підпалу «Четвертої влади», я навіть не бачив хлопця, який мене опізнав, мій адвокат також не був присутнім», - зазначив Анатолій Рекунов.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також