Стоматолог Басюк хотів поновитися, попри кримінал

805 0

Ми у соцмережах:

Стоматолог Басюк хотів поновитися, попри кримінал

У серпні минулого року в Рівному зі скандалом звільнили директора міської стоматологічної поліклініки Михайла Басюка. Приводом стало службове розслідування, яке засвідчило, що в поліклініці працювали два медики, які отримували заробітну плату з бюджету, в той час як насправді займалися приватною стоматологічною практикою.

Згодом з’явилася кримінальна справа — слідство довело, що саме Михайло Басюк оформив на роботу цих двох лікарів, забезпечував фіктивний облік їхнього робочого часу, а також організовував та забезпечував нарахування і виплату заробітної плати.

Працювали стоматологи у селищі Квасилів, яке після місцевих виборів утворило з Рівним одну громаду. Прийом пацієнтів здійснювався в орендованих квартирах, які були обладнані під стоматологічні кабінети. З матеріалів справи випливає, що Басюк без дозволу міської ради уклав договір про безоплатне користування цими квартирами. Цікавим фактом є й те, що клініка офіційно не платила за оренду нерухомості та не купувала витратні матеріали для стоматологів.

Однак стоматологи щомісяця готували та подавали до медичного закладу завідомо підроблені щоденники обліку роботи лікаря, в які вносили відомості щодо пацієнтів, яким надали допомогу. Насправді на робочих місцях ці «фахівці» навіть не з’являлись, оскільки у цей час вони займалися приватною медичною практикою в Квасилові. А от з міського бюджету їм було неправомірно заплачено 500 000 гривень заробітної плати.

Втім, звинувачення у розтраті бюджетних коштів у великих розмірах не зупинили Михайла Басюка. Він подав позов до Рівненської міськради з вимогою поновити його на роботі. До здивування багатьох міський суд Рівного несподівано став на сторону стоматолога та постановив негайно поновити Михайла Басюка на посаді директора.

Міська рада оскаржила це рішення в Апеляційному суді Рівненщини. Колегія суддів прийшла до висновку, що директор стоматологічної поліклініки не мав права проводити операції з майном та статутом медичного закладу без рішення міської ради Рівного. Через це рішення міського суду було скасовано, а звільнення Михайла Басюка оголошено правомірним.

Нагадаємо, якщо його вину з розтрати бюджетних коштів буде доведено у суді, то йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Богдан Слонець.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також