Стоматологиня посварилась з чоловіком та в`їхала в храм УГКЦ, пошкодивши Плащаницю (ВІДЕО)

5260 0

Ми у соцмережах:

Стоматологиня посварилась з чоловіком та в`їхала в храм УГКЦ, пошкодивши Плащаницю (ВІДЕО)

У Тернополі водійка потрощила один із найголовніших храмів міста – Архікатедральний Собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ. За попередньою інформацією, підозрювана – Ірина Яворська-Скрабут.

Gazeta-misto повідомляє: 23 квітня близько 00.30 години водійка в’їхала у Тернопільську катедру. Жінка потрощила церковне майно, зокрема, знесла Плащаницю і Престіл. За словами о.Романа Демуша, водійка, ймовірно, перебувала у стані наркотичного сп’яніння. Однак деталі інциденту наразі зясовує поліція.

- В результат інциденту потерпілих немає. На місці події працювали працівники поліції, управління поліції охорони, рятувальники та фахівці інших екстрених служб. Водійку медики госпіталізували до одного із медзакладів. Автомобіль вилучено та поміщено на арештмайданчик, - розповіли поліцейські.

Ірина працювала асистенткою кафедри хірургічної стоматології ТДМУ ім. Я. Горбачевського. 21 квітня їй виповнилося 35 років.

Тернопільський тиждень повідомляє: наймовірніше, як відомо з попередніх версій, винуватиця події "невдало" відсвяткувала свій день народження, посварилася з чоловіком і у важкому психічному стані, посиленому дією алкоголю чи наркотичних речовин, гасала вулицями міста. В нічний комендантський час. Хоча те ж керівництво, принаймні обласне та поліцейське, вже заявило, що жінка не справилася з керуванням. 

Сьогодні вночі сталася ситуація, яку зараз пробують подати, що це дії ДРГ по відношенню до Катедри. Ні, це не так! Це просто людина, яка не справилася з керуванням і заїхала прямо в Катедру. Пошкоджено вхідні ворота і сам по собі храм. Я впевнений, що Катедра своїми силами справиться і богослужіння в храмі відбуватимуться. Не пов’язуйте цю подію з воєнним станом, чи військовими діями, це, ще раз наголошу, просто вчинила людина, яка не справилася з керуванням. Зараз йде слідство, поліцейські беруть пояснення, зазначив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

За фактом пошкодження Катедрального собору порушено кримінальне провадження за статтею 178 Кримінального кодексу України.

– Жінка після конфліктної ситуації з чоловіком сіла за кермо та поїхала в центр міста. Грубо порушуючи правила дорожнього руху, вона не справилася з керуванням та заїхала в храм, пошкодивши його. З XVIII століття ворота храму стояли. І ось тепер сталася така ситуація. Поліція задокументувала цей факт, жінці надається медична допомога. Випадок не пов’язаний зі збройною агресією, винуватиця інциденту мешканка Тернополя, місцева жителька. Слідство буквально за декілька днів дасть відповіді на всі запитання. На жаль, сталася дуже неприємна ситуація, але прошу всіх прийняти це, як те, що вже відбулося. Відповідно ми працюємо зі священнослужителями, щоби в цьому храмі відбулося богослужіння і люди могли скористатися послугами священиків, освятивши свої паски, – доповнив начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також