У світі налічується близько мільярда свиней. В Україні — за неофіційними даними, близько 7 мільйонів свиней, а у світового лідера — Китаю — 500 мільйонів. Україна потроху втрачає свій «стратегічний продукт» — сало. Українські свинарі вирощують передусім м’ясні породи свиней.
У світі налічується близько мільярда свиней. В Україні — за неофіційними даними, близько 7 мільйонів свиней, а у світового лідера — Китаю — 500 мільйонів. Україна потроху втрачає свій «стратегічний продукт» — сало. Українські свинарі вирощують передусім м’ясні породи свиней. Річ у тім, що сало на 30-40% дешевше від м’яса при гуртовій реалізації, тому і прибутки воно приносить скромніші. Його, як і раніше, залюбки використовують для ковбасних виробів, а для власне споживачів випуск скорочують. Як наслідок — зростає імпорт сала. Торік Україна закупила майже на 40% більше сала, ніж у 2008 році. Щоправда, протягом минулого року на чверть збільшилось поголів’я свиней у приватних селянських господарствах. А саме «приватники» є основними постачальниками свіжого сала на ринок.