Сцена є, а звук буде

1287 0

Ми у соцмережах:

Сцена є, а звук буде

Минулої п'ятниці концерт-хол міського Будинку культури, розрахований на п'ять сотень глядачів, перетворився на такий собі «Танго-бар». Саме таку назву має вистава танцювального клубу «Флеш», постановником якої є викладач хореографії РДГУ Роман Гриценюк. І все ніби сподобалося, кажуть рівняни, але якість звуку погана.

обладнання для Будинкив культури (25)

Олексій Ситник та іноземний партнер проекту Томаш Коваль показують обладнання, придбане за кошт Євросоюзу. Серед придбаного є і квадрокоптер — ним планують у майбутньому знімати міські свята з висоти пташиного польоту
Павло Деркач, в.о директора Будинку культури: — Наша основна звукова апаратура — марки «Бергер». Вона не надто нова і потребує докомплектації. Тому коли проводимо концерти, деяке обладнання «позичаємо» в інших закладів культури. Частину комплектуючих маємо отримати відповідно до проекту Європейського Союзу «Інвестиція в культуру» — уже цього тижня обладнання завезуть до Будинку культури. До того ж, нині фахівці з Тернополя вивчають, яким чином покращити освітлення. За тижнів два-три вирішимо ці питання. Нове музичне обладнання у Будинку культури чекають ще з 2013 року. Саме тоді був започаткований відповідний проект Європейського Союзу. І лише зараз техніка, загальна вартість якої становить 130 тисяч євро, почала надходити до Рівного. Іноземні представники проекту запевняють — вивчали потреби кожного закладу культури, проте більшість обладнання стандартна для всіх закладів і призначена здебільшого для навчання. Олексій Ситник, координатор проекту в Рівному: — На обидва заклади культури-учасники проекту — МПК «Текстильник» та міський Будинок культури — надіслали однакові комплекти обладнання. Це звукове обладнання, прожектори, акустична система, монітори, ноутбуки, ігрові приставки, музичні інструменти і навіть квадрокоптери. До кінця тижня плануємо завезти всю апаратуру до Рівного. Користуватися цим технічним обладнанням упродовж листопада-грудня навчатимуть на спеціальних майстер-класах. Брати в них участь зможуть всі рівняни — від школярів до тих, кому за 50.
Анастасія АДАМЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також