Студенти стануть «багатими»

1975 0

Ми у соцмережах:

Студенти стануть «багатими»

Стипендія, підвищена на початку року, до студентів дійшла тільки через кілька місяців. А от вересневу підвищену стипендію, запевняють управлінці, студенти отримають без затримок — ще до кінця місяця.

— Річ у тім, що того разу чекали постанову Кабміну, в якій йшлося як про січневі підвищення, так і про вересневі. Відповідно, не було й міністерського наказу, без якого у навчальних закладах цих стипендій не нараховували, — пояснює Майя Андрєєва, головний спеціаліст обласного управління освіти і науки. — Оскільки тепер ця постанова існує, за кілька днів навчальні заклади отримають і наказ. І вже приблизно після 25 вересня стипендії будуть переказані на студентські рахунки. Якщо ж наказ від Міністерства освіти і науки прийде пізніше, то у вересні студентам нарахують попередні суми, а згодом виплатять різницю. Що ж до соціальних стипендій, які додатково отримують ті, хто має статус потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС, то їхній розмір, як і раніше, дорівнюватиме розміру академічної стипендії, про яку я говорила. Але триватиме так до 1 січня — з наступного року «чорнобильці» отримуватимуть лише 50% від суми звичайної стипендії.

Довідка «РВ» Починаючи з вересня, розмір стипендії становитиме: в університетах (це III-IV рівень акредитації) — ­530 гривень, у технікумах та коледжах (I-II рівень акредитації) — 400 гривень, у професійно-технічних закладах — ­200 гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також