Студентів на мітинг привів не бурштин, а Гранітний

2876 0

Ми у соцмережах:

Студентів на мітинг привів не бурштин, а Гранітний

З 10 ранку під вікнами Рівненської облдержадміністрації – мітинг студентів. Молоді хлопці та дівчата заявляють, що прийшли, аби відстояти легалізацію видобутку бурштину. Пікетувати чиновників їх привів націоналіст Ярослав Гранітний, пообіцявши, якщо вірити заявам голови ОДА, 200-400 гривень.

Пікетувальники вигукували: "Муляренко, виходь". Втім, привернули увагу не чиновників, а поліцейських. За словами заступника начальника патрульної поліції Рівного Руслана Жука, у кількох молодиків вилучили ножі та газові балончики - переважно, у неповнолітніх студентів. З хлопцями також провели бесіди, склали на них матеріали та повідомили їхніх батьків.

студенти_мтинг за бурштин_ода (9)

До того ж, поліцейські помітили посеред натовпу молодиків з блокнотами, які робили у них позначки. Організатор Ярослав Гранітний каже, що акція під облдержадміністрацією триватиме, доки влада не піде на контакт з мітингувальниками і не займеться вирішенням "бурштинового" питання. Ярослав Гранітний, організатор акції: Зібрав молодь і хочу стимулювати нашу владу поставити крапку у бурштиновому питанні. Акція почалася о 10-й ранку в середу і триватиме доти, доки нас не почують і Олексій Муляренко до нас не вийде. Цілі прориватися в адміністрацію у нас немає, якщо й зайдуть, то лише кілька активістів. Легалізація бурштину дозволила би вирішити одразу кілька проблем — зокрема, зникнуть тотальна корупція та прояви бандитизму, коли заїжджають люди з інших областей і влаштовують перестрілки, ділять територію. Старателі зможуть об'єднатися у кооперативи або в артелі, легально годувати свої сім'ї та ще й платити податки до бюджету. Сам бурштин не мию, але спілкуюся з мешканцями північних районів… Люди дійсно хочуть легалізації. Чому під ОДА зібралися саме студенти? Бо це рушійна сила суспільства, це люди з вищою освітою і їм потім іти голосувати за цю владу — нехай бачать, як вона іде на контакт.

студенти_мтинг за бурштин_ода (2)

У голови ОДА Олексія Муляренка своя версія подій під його вікнами: - Маємо масу підтверджень того, що пікет проплачений і аж ніяк не пов’язаний з якимись ідейними переконаннями. Організатор акції – Ярослав Петрушин, він же Гранітний, навіть не приховує, що отримує вказівки щодо цього так званого “пікету”. Більше того, серед “пікетувальників” є люди, котрі представляються журналістами “Українського вибору” Віктора Медведчука, який, як відомо, є кумом Путіна. Чи є щось спільне з тим, що Ярослав Петрушин провів багато років у Москві? Не знаю, факти говорять про те, що все може бути. Жодного офіційного звернення чи документу щодо вимог цього “пікету” від організаторів ми не отримували. Однак зі ЗМІ нам стало відомо, що вимогою організаторів є легалізація видобутку бурштину Рівненською ОДА. Якщо це їм невідомо, то нагадаю, що закон про старательську діяльність приймає Верховна Рада України. Тому можу лише порадити провести аналогічний мітинг під стінами українського парламенту. Викликає обурення, що вони зібрали дітей, відірвали їх від навчального процесу. Там 90% - це звичайні діти. Більше того – школярі, учні ПТУ, вишів. Жодної користі цим дітям від цього не буде, окрім, звичайно ж, грошей, які їм обіцяли, а це від 200 до 400 гривень. І то не факт, що їм заплатять. І насамкінець головне питання. Звідки гроші у безробітного Ярослава Петрушина? Руслан Жук, заступник начальника управління патрульної поліції Рівного: — Ми забезпечували громадський порядок і помітили, що у декого з молодих людей в руках були ножі та газові балончики. Ввічливо попросили їх пред'явити ці предмети, натомість хлопці відмовлялися, уникали розмови, почали розвертатися і відходити. Затримали кількох осіб, переважно неповнолітніх студентів, які прийшли підтримати акцію. Заборонені предмети у них вилучили та передали слідчому, оформили матеріали, провели профілактичну бесіду та відпустили, ще й повідомили батьків. Запитували їх, чому вони прийшли і кожен говорить по-іншому: одні кажуть, що виступають за легалізацію бурштину, інші — що попросив прийти товариш, хтось, неофіційно — що копійку заробити. Не можемо точно стверджувати, що акція є проплаченою, але були помічені молодики з блокнотами, які ходили серед мітингуючих і робили позначки, хто прийшов.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також