Створюють простір без обмежень

1099 0

Ми у соцмережах:

Створюють простір без обмежень

Облаштування безбар’єрногопростору, реконструкція приміщення та опорядження території – і це ще не повний перелік того, що зараз відбувається на будівельному майданчику обласної універсальної наукової бібліотеки у Рівному.


Проєкт фінансує Державний фонд регіонального розвитку, він став перехідним ще з минулого року.Наскільки проєкт будівництва доступний для людей з інвалідністю, обговорили в облдержадміністрації. Нові державні будівельні норми містять близько сотні якісних змін для безпеки і комфорту людей з інвалідністю. Досі всі ДБН по створенню безбар’єрного простору для таких осіб носили суто рекомендаційний характер. Але тепер напрямок безпеки та доступності посилюється. Планують облаштувати відповідний пандус, спеціальний ліфт та санвузли. Усе для комфорту та безпеки малобомільних груп населення.

На будівельному майданчику вже замінили вікна на енергоефективні та утеплили фасад. Зараз спеціалісти працюють на утепленням даху з використанням покрівельної мембрани. Встановлюють спеціальні конструкції для того, щоб вода стікала з даху.  Також будівельники ще працюватимуть над заміною опалення, доведення до сучасного рівня системи пожежогасіння та влаштування протирадіаційного укриття.

- Ми очікуємо найголовнішого –покращення комфортного перебування у закладі для осіб з інвалідністю. Я сам працюю в бібліотеці і не на словах знаю, наскільки важливими є доступність та комфорт таких закладів для людей з інвалідністю, - розповів Петро Поліщук, представник Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії».

Прес-служба Рівненської ОДА повідомила, що цього року прийняли нові ДБН, згідно яких усі соціальні заклади повинні бути серед іншого облаштовані пандусами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також