Стягнули 14 мільйонів гривень заборгованої зарплати з "Рівнеазоту"

1351 0

Ми у соцмережах:

Стягнули 14 мільйонів гривень заборгованої зарплати з

Вже наступного кварталу цього року Мін’юст планує створити окремі виконавчі групи з ліквідації боргів по заробітній платі по всій країні.

Працівникам заводу виплатили зарплату по всіх виконавчих документах про стягнення заборгованості, які надійшли на виконання до 7 лютого.  На початку лютого цього року Рівненський міський відділ ДВС з арештованих рахунків Рівнеазоту стягнув 7 007 213 гривень. Ці кошти були перераховані 192 людям на погашення заборгованості по зарплаті. Ще 7 226 234 гривень заборгованої зарплати на користь 184 людей вдалося стягнути протягом 2017 року завдяки вжитим заходам примусового виконання.

Державні виконавці Рівненського міського відділу  арештували все майно та кошти боржника, описали 145 транспортних засобів та спецтехніки. Попередили керівництво заводу-боржника про подальше вилучення описаної техніки (в першу чергу службового транспорту посадових осіб), а також його керівника про застосування до нього обмеження в праві виїзду за кордон. Завдяки цьому у 2017 році з ПрАТ «Рівнеазот» вдалося стягнути 7 226 234 гривень заборгованої зарплати, – зазначив в.о. начальника Рівненського міського відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Павло Якобчук. – А 7 лютого цього року вдалося стягнути ще 7 007 213 гривень на погашення заборгованості.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області в рамках правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» почав діяти новий напрямок «Я маю право на виконання рішення суду»:

Важливою частиною роботи в цьому напрямку є боротьба з підприємствами-боржниками по заробітній платі. Наша мета – надати людям вичерпну інформацію про те, як реалізувати своє право на виконання судового рішення. Вже розроблені перші інформаційні матеріали як для стягувачів, так і для боржників. Їх можна знайти на сайті pravo.minjust.gov.ua, – наголосив Микола Станіщук.

Торік державні виконавці Рівненської юстиції стягнули з недобросовісних роботодавців на користь працівників 29 мільйонів гривень заборгованості по заробітній платі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також