Сучасна зубна щітка і почистить, і відбілить, і помасажує

4879 0

Ми у соцмережах:

Сучасна зубна щітка і почистить, і відбілить, і помасажує

Як розповіла продавець-консультант магазину «ДЦ» Юлія Коновалюк, одним із параметрів вибору зубної щітки є ступінь м’якості її щетини. На сьогодні виробники зубних щіток виготовляють їх із трьома ступенями м’якості: м’які (soft), середньої м’якості (medium), жорсткі (firm) — відповідні англомовні позначки є на упаковках щіток. Щодо функціональності зубних щіток, то нині можна придбати як найзвичайнісінькі щітки, що коштують у середньому до двох гривень (Oral B Classic, 1,95 грн.), так і багатофункціональні щітки, які не лише чистять зуби, але й відбілюють їх, масажують ясна й навіть чистять язик.

Параметри вибору Як розповіла продавець-консультант магазину «ДЦ» Юлія Коновалюк, одним із параметрів вибору зубної щітки є ступінь м’якості її щетини. На сьогодні виробники зубних щіток виготовляють їх із трьома ступенями м’якості: м’які (soft), середньої м’якості (medium), жорсткі (firm) — відповідні англомовні позначки є на упаковках щіток. Щодо функціональності зубних щіток, то нині можна придбати як найзвичайнісінькі щітки, що коштують у середньому до двох гривень (Oral B Classic, 1,95 грн.), так і багатофункціональні щітки, які не лише чистять зуби, але й відбілюють їх, масажують ясна й навіть чистять язик. Наприклад, відбілюючі щітки можна впізнати за наявністю між їхніми щетинками гумової пластинки — подібні виготовляє фірма Colgate (9,85 гривень). Якщо навколо щетинок щітки є гумові пальчики, вона виконує ще й роль масажера ясен — Colgate Massager (9,90 грн.). Крім того, у цієї щітки ще й згинається голівка, а щетинки розміщені навхрест — подібна будова дозволяє щітці потрапити у «найглибші глибини» вашого рота й відчистити там усе дуже ретельно. Дві щітки «для важкодоступних місць» із щетинками навхрест — Aquafresh All angles нині за акцією можна придбати лише за 6,50 грн. Щітки, що дозволяють, крім зубів, почистити ще й язик, мають ззаду гумову ребристу пластинку. Серед таких щіток — Aquafresh Extreme clean (11,50 грн.), Colgate «Макс Фреш», що має ще й пластинку для відбілювання зубів (9,95 грн.). Оскільки зубну щітку слід періодично міняти на нову, деякі щітки попереджають свого господаря про цю необхідність. Наприклад, щітки Oral B оснащені блакитними щетинками-індикаторами — коли вони змінять свій колір до половини, щітку пора міняти. Для гігієни дитячих зубів випускають щітки, що поділяються на види за віком дитини: від 0 до двох років (Colgate, 7,50 грн.), від двох до п’яти років (набір: щітка+дитяча зубна паста Colgate — 10,75 грн., щітка Aquafresh від трьох років — 6,25 грн.), від п’яти років і вище (Colgate, 7,50 грн.).

Щітки для лінивих Є у продажу також і електричні зубні щітки — для тих, кому вранці ліньки навіть зуби чистити. Щетинки в електрощітках можуть розміщуватися й відповідно обертатися по-різному. В найпростіших електрощітках щетинки обертаються в одній площині, здійснюючи, як кажуть спеціалісти, поздовжньо-обертові рухи — їх можна порівняти з маятником, що відхиляється вліво і вправо на певну кількість градусів. Більш «просунуті» моделі чистять зуби одразу в кількох площинах, завдяки ще одному виду рухів — пульсуючому. Є електрощітки, в яких кожний пучок щетини рухається окремо, і навіть щітки з подвійною голівкою, що одночасно чистять зуби верхньої та нижньої щелепи. Енергійність роботи електрощіток вражає. Наприклад, одна з моделей Oral B здатна за одну хвилину здійснити до 7600 поздовжньо-обертових і до 40 тисяч пульсуючих рухів. Можливо, саме тому в деяких моделях електрощіток передбачений таймер, котрий попереджає про закінчення двохвилинної процедури чищення зубів. Краще, щоб щетинки щітки були різної довжини — в такому випадку вони ефективніше здійснюють свою місію, також щітці не завадить наявність індикаторних щетинок. Бувають щітки на батарейках або на акумуляторах, що вважаються кращими. Також електричні щітки поділяються на «суцільні» та із змінними насадками. Щітки із змінними насадками видаються ліпшими через те, що придбавши комплект змінних насадок, однією щіткою може чистити зуби вся родина. Нині в «ДЦ» можна придбати електрощітки виробництва Colgate — 29 грн. та Oral B — 34,95 грн., комплект із двох насадок до них коштує 29 та 40,75 грн. відповідно.

Пасти можуть лікувати Зубні пасти поділяються на два основних види — гігієнічні, до яких і належить більшість відомих нам паст, і на лікувальні. Хоча й гігієнічні зубні пасти можуть здійснювати певний профілактично-лікувальний ефект, наприклад, ті, що містять комплекс трав: Colgate «лікувальні трави» (5,80 грн. за 100 мл), Blend-a-med complete+herbal (11,50 грн. за 100 мл). Протикарієсний ефект має серія паст Blend-a-med pro-mineral action — 6,80 грн. за 100 мл, відбілювати зуби здатні пасти Colgate «комплексне відбілювання» — 8,60 грн., Colgate Total — 8,60 грн. за 100 мл, Colgate прополіс — бережне відбілювання — 2,30 грн. за 50 мл, серія паст Blend-a-med — 4,95 грн. за 50 мл. Серед лікувальних паст найдорожчою є Лакалут, яка має кілька різновидів: White — для відновлення природної білизни зубів (17,95 грн. за 50 мл), фітоформула — з травами (12,95 грн.), aktiv — для зміцнення ясен, захист від пародонтозу (11,25 грн.), sensitive — для чутливих зубів (12,75 грн.), fluor — мінералізує емаль (10,95 грн. за 50 мл). Для запобігання та лікування проблем ясен призначені пасти Parodontax — 14,95 грн. за 75 мл та Sensodyne total care — 16,50 грн. за 75 мл. Однак якщо з яснами у вас серйозні проблеми, то ліпше самолікуванням не займатися й звернутися до лікаря — самими лишень пастами лиху не зарадиш. Дитячі пасти випускають як відомі бренди — Oral B (8,25 грн. за 75 мл), Лакалут (11,95 грн. за 50 мл), так і не такі відомі фірми, дешевша продукція яких має веселі дитячі назви — наприклад, серію паст «Дракоша» можна придбати за 3,60 грн. за 75 мл.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також