Сучасне українське фентезі вчить протистояти життєвим труднощам

1692 1

Ми у соцмережах:

Сучасне українське фентезі вчить протистояти життєвим труднощам

Нещодавно чимало всеукраїнських ЗМІ публікували результати дослідження аналітичної групи Research & Branding Group, згідно з яким українці мало читають та рідко цікавляться літературними новинками. Проте активність сучасних молодих авторів та значний інтерес до їхніх текстів дозволяє говорити про суперечливість таких поглядів.

Молоді українські автори гнучко реагують на суспільні реалії та пропонують своїй аудиторії тексти, головні герої яких мають активну життєву позицію, намагаються стійко протистояти труднощам.

Саме такі персонажі й потрібні в сучасних непростих реаліях. Таким є і  головний персонаж повісті Нати Гриценко «Тінь на порозі», яку презентували у рівненській книгарні «Є».

У містичній повісті молодої авторки порушується складна тема відсутності вибору у житті.

Головний персонаж Томаш опиняється у ситуації надзвичайного тиску обставин та мусить прийняти важку ношу. Герой отримує дар бачити надприродне та намагається осягнути метаморфози, які відбуваються із ним. Томаш починає скрупульозно аналізувати своє життя, шукаючи у минулому відповіді на питання, які хвилюють його нині.

У хлопця було складне дитинство, він виховувався у жорстких умовах, мав невдалий досвід різних соціальних контактів.

Читачу пропонується особиста драма молодої людини, яку життя змушує стати борцем.

Сюжет книги майже кіношний. Тут і класична боротьба добра та зла, пошук справедливості, міркування про цінність справжньої дружби та любові, біль від зради та взаємодія реальних людей із магічними силами.

Текст легко сприймається, кожна художня деталь виписана авторкою дуже детально.

Повість зацікавить не лише любителів містики, але й тих, хто не уявляє своє життя без яскравих пригод.

 Вікторія Назарук.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також