Суд дав юнаку шанс, а він ним не скористався і викрав валюту

1953 0

Ми у соцмережах:

Суд дав юнаку шанс, а він ним не скористався і викрав валюту

16-річний Олексій зі Здолбунівщини під час відбування випробування з іспитовим строком обікрав сусіда.

Неповнолітній зізнався та розповів спершу поліцейським, а пізніше — в суді, як і коли пробрався до будинку найближчого сусіда у Глинську та викрав 1 550 доларів США, що на той час були еквівалентні 38 295 гривням.  Цьогоріч 24 січня Здолбунівський районний суд проголосив вирок у цьому кримінальному провадженні, визнавши раніше судимого Олексія винуватим у скоєнні крадіжки, поєднаної з проникненням у житло,  та призначив покарання, частково приєднавши покарання, невідбуте за вироком цього ж суду від 27 серпня 2019 року, у вигляді позбавлення волі строком на 5 років 1 місяць.

Визнаючи вину тоді ще 15-річного Т. та призначаючи йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки, суд врахував вирок від 27 серпня 2019 року, яким обвинуваченого визнано винуватим у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб,  та призначено покарання - 5 років 1 місяць позбавлення волі із іспитовим строком 1 рік та, застосувавши статтю 71 Кримінального кодексу України, до покарання, призначеного за даним вироком частково приєднав покарання, невідбуте за попереднім вироком. Запобіжний захід обвинуваченому до вступу вироку в законну силу змінено з домашнього арешту на тримання під вартою.

До Рівненського апеляційного суду від 16-річного обвинуваченого надійшла апеляційна скарга на вирок місцевого суду. У ній він просив призначити йому мінімальне покарання та відповідно до вимог статті 75 Кримінального кодексу України звільнити від його відбування з іспитовим строком.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що скаргу обвинуваченого підтримали його захисник та законний представник. Просили врахувати, що хлопець усиновлений, має постійне місце проживання, міцні соціальні зв’язки – батька і матір, які хоч і не рідні, однак відноситься до них як до рідних, розуміючи яке горе своїми проступками приніс у їхню сім’ю. Обвинувачений просив задовольнити апеляційну скаргу та стверджував, що за час досудового та судового розслідування багаторазово жалкував за вчинене, розкаявся, повністю визнав свою вину та співпрацював із слідством, а в суді апеляційної інстанції вкотре попросив пробачення у потерпілого.

Проти задоволення апеляційної скарги виступили прокурор та потерпілий, які наголошували, що обвинувачений уже притягувався до кримінальної відповідальності. І хоча місцевий суд звільнив неповнолітнього від відбування покарання з випробуванням зі встановленням іспитового строку, він не скористався можливістю стати на шлях виправлення й обікрав сусіда одразу після вступу вироку в законну силу.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи прокурора, думку обвинуваченого, його захисника і представника, пояснення потерпілого, відмовив обвинуваченому у задоволенні апеляційної скарги, а вирок Здолбунівського районного суду від 24 січня 2020 року залишив без змін.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також