Суд конфіскував у волинського підприємця майно, бо він обманув митників

2225 0

Ми у соцмережах:

фото -ілюстративне

До Рівненського апеляційного суду надійшла апеляційна скарга волинянина на постанову місцевого суду, якою його було визнано винним у переміщенні транспортного засобу через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, а також конфісковано напівпричеп-самоскид та тягач МАН.

В апеляційній скарзі підприємець переконував суд, що митних правил він не порушував, а перетин кордону був законним, а тому просив провадження у справі закрити.

Рівненський апеляційний суд повідомив, що відхилив скаргу волинянина, бо ввізши в Україну транспортний засіб, він подав митникам   документи купівлі-продажу, що містять неправдиві відомості щодо відправника та продавця товару.

Вина підприємця з Волині підтверджується сукупністю  доказів:  протоколом про порушення митних правил, листом Держмитуслужби, у якому зазначено, що задеклароване в митній декларації підприємство в Чеській Республіці не видавало жодного з перевірених рахунків-фактур, а їх наявність може вважатися як повторне шахрайство, вчинене з метою дискредитувати та зруйнувати бізнес компанії.

Саме через порушення митного законодавства волинянин позбувся не лише тягача з напівпричепом, які конфіскують , а йому таки доведеться тепер заплатити понад 270 тисяч гривень штрафу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також