Суд не відправив у слідчий ізолятор водія, який на Рівненщині скоїв смертельну ДТП

10227 0

Ми у соцмережах:

Суд не відправив у слідчий ізолятор водія, який на Рівненщині скоїв смертельну ДТП

Поліція досі встановлює причини смертельної ДТП, яка сталась ще торік у грудні біля села Малушка у Березнівському районі, де зіткнулись два «Мерседеси» .

Нагадаємо, що 14 грудня о п’ятій годині ранку 40-річний водій легкового «Мерседеса» Анатолій Зембицький , який мчав зі сторони Сарн у напрямку Рівного, виїхав на смугу зустрічного руху і влетів у Mерседес-мінівен, за кермом якого перебував 63-річний Микола Видренко. Обидва транспортні засоби розторощились. Під час зіткнення загинув пасажир мікроавтобуса Олексій Гук з Рівного. У водія Миколи Видренка та пасажирки мінівена Олени Гук медики діагностували численні забої та переломи. У лікарню потрапив і водій легковика - у нього були черепно-мозкова травма та зламані ребра. 18 грудня Микола Видренко від отриманих травм у лікарні помер. Пані Олену врятували столичні лікарі, втім їй доведеться ще пройти тривалий курс реабілітації.

Анатолій Зембицький не потрапив у слідчий ізолятор за скоєння цієї смертельної ДТП.Суд призначив йому цілодобовий домашній арешт. Коли рідні загиблих хотіли його провідати за місцем перебування, який визначив суд, двічі вдома Зембицького не заставали, отож довелося викликати поліцію. Згодом стало відомо, що це нібито слідчий давав дозвіл Зембицькому відлучитись з дому. Тепер Анатолія Зембицького захищатимуть водночас два адвокати – ексофіцери міліції  - підполковник Сергій Захожий та полковник Олег Захарчук. Обидва раніше керували відділом розслідування ДТП Рівненського обласного управління поліції і мають величезний досвід у розслідуванні резонансних автопригод.

Коли рідні подали клопотання до райсуду змінити Зембіцькому запобіжний захід – з домашнього арешту на тримання під вартою, його не задовольнили. Тим часом прокурор Віталій Юдкін з прокуратури Рівненської області, який є процесуальним керівником, 11 лютого протиправно змінив підслідність ДТП та вирішив, що справу повинен розслідувати не відділ, який цим займається в обласному відділі поліції, а слідчий з Березнівського відділу поліції, що лише чотири місяці працює у поліції.

Потерпілі написали скаргу на прокурора Віталія Юдкіна його керівництву та просили притягнути його до дисциплінарної відповідальності. У ній зазначили, що сторона обвинувачення за місяць не провела жодної слідчої дії та просили активізувати слідство.

Пресслужба прокуратури Рівненської області повідомила РВ, що скаргу на прокурора отримали та її перевіряють. Розслідуватимуть кримінальне провадження слідчі не у райвідділі, а в обласному управлінні поліції, а прокуратура області вже взяла це розслідування на контроль. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також