Суд не відпустив зі слідчого ізолятора здолбунівця, який кинув гранату у сестру та її дитину

1225 0

Ми у соцмережах:

Суд не відпустив зі слідчого ізолятора здолбунівця, який кинув гранату у сестру та її дитину

35-річного мешканця Рівненського району Сергія Григоровича слідчі підозрюють у замахові на умисне вбивство двох осіб. Двоюрідна сестра підозрюваного та її 11-річна донька все ще перебувають під наглядом медиків.

Нагадаємо, що  23 травня близько 20-ї години в місті Здолбунові між 28-річною місцевою жителькою та її двоюрідним братом виник конфлікт. Під час сварки жінка з малолітньою дитиною вийшла з будинку, а родич вибіг за ними та кинув услід невідомий пристрій, що детонував у повітрі. І жінка, і її донька із травмами різних ступенів потрапили до лікарні. Потерпілі й донині отримують медичну допомогу.

Правоохоронці на місці події виявили важіль та металеві уламки. За попередніми припущеннями — чоловік кинув у бік родичок бойову гранату.

Чоловіка  затримали та повідомили про підозру у вчиненні замаху на умисне вбивство двох осіб, в тому числі малолітньої дитини, а також незаконного поводження з боєприпасами.

26 травня Здолбунівський районний суд задоволив клопотання слідчого про обрання підозрюваному найсуворішого запобіжного заходу — тримання під вартою на 60 діб.

Захисниця підозрюваного оскаржила судове рішення до Рівненського апеляційного суду, наполягаючи в апеляційній скарзі на скасуванні ухвали слідчого судді та обранні запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Проти задоволення апеляційної скарги виступила прокурор та наголосила, що ризики, зазначенні в клопотанні слідчого, не зникли, а за місцем прописки й за місцем фактичного проживання підозрюваного правоохоронці виявили боєприпаси. Крім того, все ще немає висновків низки експертиз, у тому числі — й комплексної судово-психолого-психіатричної експертизи, яка дозволить визначити особливості психічної діяльності підозрюваного.

-  Рівненський апеляційний суд залишив ухвалу суду першої інстанції без змін, а апеляційну скаргу захисника підозрюваного у замахові на умисне вбивство двох осіб та незаконному поводженні з боєприпасами — без задоволення, - повідомила РВ Олена Кузменко, прессекретарка Рівненського апеляційного суду.

Отож Сергій Григорович сидітиме під вартою у СІЗО  60 діб.

Читайте також: У Здолбунові чоловік кинув гранату в родичку з донькою



 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також