Суд оштрафував офіцера, який не виконував накази командира

875 0

Ми у соцмережах:

Суд оштрафував офіцера, який не виконував накази командира

Рівненський апеляційний суд притягнув військового до адміністративної відповідальності, бо той відмовлявся виконувати законні вимоги командира частини, у своїх рапортах покликаючись на відсутність відповідної кваліфікації та стан здоров’я, адже є обмежено придатним до служби у воєнний час.

Суд встановив, що 25 лютого цього року на підставі указу президента України «Про загальну мобілізацію» військового призвали на військову службу на посаду офіцера відділу забезпечення.

У червні військового призначили на посаду заступника командира батальйону з тилу — начальника тилу військової частини.

Прибувши до військової частини, офіцер відмовився ознайомлюватись із наказом командира військової частини, мотивуючи це незгодою з призначенням на посаду, а також покликався на відсутність відповідної кваліфікації, незадовільний стан здоров’я й обмежену придатність до служби у воєнний стан.

Про відмову від проходження служби було складено відповідний акт, а зрештою — й протокол про військове адміністративне правопорушення, який скерували для розгляду до суду.

Гощанський райсуд визнав військового винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тобто у відмові від виконання законних вимог командира, та оштрафував правопорушника, відповідно до санкції цієї статті, на 2 465 гривень.

Рішення суду першої інстанції до Рівненського апеляційного суду оскаржив захисник військового рівнянина

 Він  наполягав на скасуванні постанови суду та закриття провадження у справі у зв’язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення.

Рівненський апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги, бо сторона не надала суду належних та достовірних доказів, які б вказували на неможливість виконання військовим обов’язків заступника командира батальйону з тилу — начальника тилу військової частини за станом здоров’я.

Апеляційний суд також не погодився з доводами військового про відсутність у нього фахових навиків для роботи на зазначеній посаді. У час, коли в Україні триває повномасштабна війна з російською федерацією, це не є підставою для обговорення, критики та невиконання законного наказу командира, який на час розгляду апеляційної скарги був чинним та не скасованим.

Рішення суду попередньої інстанції залишено без змін. Постанова Рівненського апеляційного суду набрала законної сили негайно після її винесення, є остаточною й оскарженню в касаційному порядку не підлягає, повідомила пресслужба.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також