Суд передумав: конкурс на посаду головлікаря Рівненської обллікарні – буде

1589 0

Ми у соцмережах:

Суд передумав: конкурс на посаду головлікаря Рівненської обллікарні – буде

Конкурс з обрання керівника Рівненської обласної лікарні таки відбудеться. Здолбунівський районний суд відмінив вимоги своєї ухвали щодо припинення процедури. Про це повідомили на офіційному сайті облради.

Раніше цю процедуру призупинили за позовом звільненого головлікаря закладу Івана Зими.

Після скасування заборони 24 липня в облраді відбулося засідання постійно діючої конкурсної комісії. Її голова, депутат Валерій Редько ознайомив членів з рішенням суду. Після цього колегіально ознайомились з пакетами документів від претендентів на цю посаду.

Таких претендентів двоє: це сам Іван Зима та в.о. головного лікаря цього закладу Віктор Ткач.

- Вивчивши подані документи, члени комісії одноголосно прийняли рішення допустити обох претендентів до участі в конкурсі, – повідомляє пресслужба облради.

Комісія також визначила дату й час для другого етапу конкурсу – проведення співбесіди з кандидатами, під час якої останні презентуватимуть своє бачення розвитку лікарні. У підсумку проголосували зібратися наступної п’ятниці, 31 липня о 12.00.

Після того, як комісія визначається із кандидатом, це передають на розгляд депутатів обласної ради. Остаточне рішення – за більшістю.

Суспільне нагадує:

Наприкінці квітня комісія, яка розслідувала спалах коронавірусу в РОКЛ, дала заключення, що до масового інфікування медиків призвели, в тому числі, несвоєчасно розпочаті організаційні заходи в закладі щодо попередження COVID-19. Щодо керівництва як лікарні, так і профільного медичного управління рекомендували застосувати дисциплінарні заходи.
"Оспорювати ніхто нічого не буде, в комісії були фахові люди. Будемо приймати міри. Винні вказані – значить будуть притягнуті до відповідальності, в тому числі і я", – коментував 29 квітня Іван Зима.
1 червня голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук підписав розпорядження про звільнення головного лікаря обласної клінічної лікарні Івана Зими. У мотиваційній частині вказав, що підставою для цього стала як ситуація із масовим інфікуванням медиків, так і звернення від прокуратури про нібито порушення, допущені в розробці проєкту на ремонт частини закладу.
5 червня сесія Рівнеоблради спробувала, але не повернула Івана Зиму на посаду головного лікаря. Після майже годинної дискусії та суперечок, не вистачило спершу шістьох, а потім одного голосу, аби скасувати рішення голови ради про звільнення лікаря.
13 липня стало відомо, що конкурс на посаду головного лікаря Рівненської обласної клінічної лікарні заборонив суд. В облраді назвали таке рішення необґрунтованим та незаконним, відтак, звернулись до цього ж суду щодо скасування заходів забезпечення позову Івана Зими. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також