Суд покарав чоловіка, який на блокпості застрелив односельця

4009 0

Ми у соцмережах:

Суд покарав чоловіка, який на блокпості застрелив односельця

Нещасний випадок стався вранці, 12 березня, у селі Поляни Малинської громади. Місцевий мешканець Валентин Примак, який чергував на блокпості, взяв мисливську рушницю «ТОЗ-БМ» 16 калібру, щоб її оглянути, і з необережності вистрелив у знайомого.

Обвинувачений  суді повністю визнав свою провину. Він розповів, що поїхав чергувати на блокпост на прохання старости села, який заявив, що людей для чергування не вистачає. Його односелець у той день привіз з собою дві рушниці і показував, як ними користуватись. Примак взяв до рук першу рушницю і, вважаючи, що вже була розряджена, натиснув на спусковий гачок в напрямку знайомого. Мисливська гладкоствольна рушниця була споряджена дробовим патроном, який влучив потерпілому у живіт.  Пораненого чоловіка ще встигла забрати швидка, але згодом він помер у лікарні від сильної крововтрати.

Zaxid.net повідомляє, що винуватець нещасного випадку вибачився перед дружиною загиблого, заплатив за поховання її чоловіка і зобов'язався в подальшому матеріально підтримувати цю сім'ю. У суді матір загиблого підтвердила, що гроші від обвинуваченого дійсно надходили. Вона просила не призначати йому ув'язнення. На суворому покаранні не наполягав і прокурор: сторона обвинувачення визнала, що умовного покарання буде достатньо.

Суддя Березнівського райсуду Юлія Старовецька визнала чоловіка винним у порушенні ч.1 ст. 119 ККУ (вбивство через необережність), призначила обмеження волі на чотири роки та звільнила від відбування покарання звільнити з випробуванням з іспитовим строком один рік. Засуджений тепер повинен  повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи і періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.  Також чоловік повинен сплатити понад 4 тис. грн за експертизи.


 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також