Суд покарав військовика, який випадково застрелив товариша

881 0

Ми у соцмережах:

Фото - ілюстративне

Чоловік показував друзям свою гвинтівку і випадково натиснув на спусковий гачок.

Zaxid.net повідомляє, що інцидент стався цьогоріч 8 лютого. Чоловік відпочивав із трьома товаришами та вирішив похвалитись своєю пневматичною гвинтівкою Hats An Mod 125 Magnum.

- Не переконавшись в тому, що гвинтівка є незарядженою, не вжив заходів щодо перевірки наявності кулі у даній гвинтівці, після чого натиснув на спусковий гачок, що призвело до пострілу. Потерпілому, який знаходився на відстані приблизно до 1-1,5 метри обличчям впритул до обвинуваченого, було спричинено тілесні ушкодження у вигляді одного сліпого проникаючого кульового поранення грудної клітки. Внаслідок поранення чоловік загинув, - йдеться у вироку Костопільського райсуду.

На судовому засіданні, яке відбулося 8 листопада, обвинувачений визнав провину та заявив про розкаяння. Суддя Петро Олійник взяв це до уваги як пом’якшуючу обставину.

Про обвинуваченого відомо, що він уродженець селища Клесів і наразі є військовослужбовцем, але чи був він у ЗСУ на момент вчинення вбивства, в вироку не йдеться.

Суддя визнав чоловіка винним у порушенні ч.1 статті 119 Кримінального Кодексу України (вбивство через необережність) та призначив йому рік та шість місяців іспитового терміну.

- Покласти нагляд за засудженим на командира військової частини, а у випадку звільнення з військової служби – на органи з питань пробації, постановив суддя.

Окрім цього, підсудний повинен сплатити 26 тис. грн за проведені експертизи.

Вирок поки ще не набрав законної сили, сторони можуть подати апеляції.


https://zaxid.net/news/


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також