Суд покарав водія, який збив на смерть кума та травмував його дружину

1176 0

Ми у соцмережах:

Суд покарав водія, який збив на смерть кума та травмував його дружину

Володимирецький райсуд покарав водія Володимира С. який торік у квітні мікроавтобусом Renault Trafic скоїв ДТП у селі Іванчі Вараського району.

Тоді на місці події поліцейські встановили, що 46-річний місцевий житель Володимир С. на мікроавтобусі виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся зі скутером, яким керував його 51-річний кум-односелець. Від отриманих травм водій скутера загинув на місці ДТП, а його 46-річну дружину, яка сиділа позаду, із перелом стегна госпіталізували у реанімаційне відділення.

Водій автомобіля Renault Trafic на момент ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння: алкотестер показав 2,23 проміле.

Під час розгляду справи у суді Володимир С. визнав свою провину. Пояснив, що щиро розкаюється у вчиненому, зробив для себе належні висновки, просить пробачення у потерпілої та всієї родини, бо не хотів, щоби таке сталось.

Дружина загиблого - Валентина у суді пояснила, що їй дуже тяжко згадувати про обставини ДТП, бо перенесла травму та шок від загибелі чоловіка. Претензій до обвинуваченого немає, пробачила йому вчинене. Також вказала, що матеріальну та моральну шкоду, заподіяну злочином, обвинувачений повністю відшкодував, продовжує допомагати їх родині. Просила обрати міру покарання, не пов`язану з позбавленням волі.

Суд врахував те, що Володимир вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується за місцем проживання та праці, не перебуває на обліку в лікарів нарколога та психіатра, є постраждалим від аварії на ЧАЕС 3-ої категорії, одружений, має на утриманні трьох малолітніх дітей. Він примирився з потерпілими, перебуває на диспансерному обліку з приводу хронічного захворювання цукрового діабету, потребує постійного лікарського догляду та медикаментозного лікування.

Суддя Володимирецького райсуду Олена Іванків визнала підсудного винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.286-1 КК України та призначила покарання - два роки виправних робіт із відрахуванням в дохід держави п`ятнадцяти відсотків заробітку з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк п`ять років.

З засудженого стягнуть на користь держави процесуальні витрати, пов`язані із залученням експертів в кримінальному провадженні у сумі 9610  грн 72 коп.

Цей вирок суду Володимир ще може оскаржити упродовж 30-ти днів з дня проголошення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також