Суд покарав жінку з Дубенщини, син якої «замінував» школу

883 0

Ми у соцмережах:

Суд покарав жінку з Дубенщини, син якої «замінував» школу

14-річний школяр сказав поліцейським, що хотів пожартувати.

5 грудня в Мирогощанському ліцеї у коридорі біля кабінету директора учні знайшли аркуш паперу, на якому з вирізаних літер було наклеєно напис «школа замінована».

З навчального закладу евакуювали 128 учнів та 25 вчителів. Будівлю перевірили вибухотехніки, але ніяких загроз не виявили.

З учнями поспілкувались поліцейський офіцер громади та ювенальна поліцейська. Вони пояснили, що за повідомлення про неправдиве замінування загрожує кримінальна відповідальність. Після цього 14-річний школяр, який залишив записку, зізнався у скоєному своїй матері, а вже вона передзвонила правоохоронцеві.

Підліток пояснив, що вирішив пожартувати та не усвідомлював, що його вчинок призведе до таких серйозних наслідків. Відомо, що хлопець за місцем навчання характеризується позитивно та навчається на «відмінно».

Оскільки хлопець ще не має 16 років і не може нести адмінвідповідальність, протокол склали на його матір. Їй інкримінували порушення статті 184 КУпАП (неналежне виховання дітей).

Zaxid.net повідомляє, що жінка у суді визнала провину та зазначила, що вже провела бесіду з сином, аби той більше не вчиняв подібного. Про жінку відомо, що вона мешкає у селі Липа, працює завідувачкою місцевого клубу.  Суддя Руслан Ралець визнав її винною та призначив 1,7 тис. грн штрафу. Також вона повинна буде оплатити 496 грн судового збору. Судячи з інформації на сайті судової влади, постанову жінка не оскаржувала.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також