Суд поновив на посаді директора школи

2018 0

Ми у соцмережах:

Суд поновив на посаді директора школи

Рівненський апеляційний суд не тільки визнав незаконними і скасував розпорядження Висоцького сільського голови Дубровицького району про притягнення директора Вербівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад» Анатолія Розановича до дисциплінарної відповідальності та дострокового розірвання з ним контракту, але й зобов’язав орган місцевого самоврядування сплатити поновленому на посаді директору 196 тисяч гривень середнього заробітку за час вимушеного прогулу, 4 464 гривні допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та 10 тисяч гривень моральної шкоди.

Предметом розгляду в суді апеляційної інстанції стала скарга директора  Анатолія Розановича на рішення Дубровицького районного суду від 6 червня 2018 року, яким місцевий суд відмовив позивачу у задоволенні позову до Висоцької сільської ради Дубровицького району про визнання незаконними наказів про накладення дисциплінарних стягнень, наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди.

Під час судового розгляду з’ясувалося, що в травні 2017 року розпорядженням Висоцького сільського голови директора школи двічі притягнуто до дисциплінарної відповідальності. А 23 червня цього ж року рішенням виконавчого комітету Висоцької сільської ради розірвано контракт з директором та звільнено його з посади директора Вербівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад».

Рівненський апеляційний суд встановив, що директора двічі притягнуто до дисциплінарної відповідальності через невжиття заходів до безпечної організації навчального процесу та перебування дітей у школі внаслідок неповідомлення про існування відкритої штучної водойми як джерела небезпеки на території навчального закладу, а також відсутність на робочому місці 3 травня 2017 року.

Суд з’ясував, що директор школи неодноразово звертався до керуючого сектором освіти та сільської ради про необхідність встановлення паркана поблизу ставка, що виконує функцію протипожежної водойми, щоб обмежити доступ дітей до водного об’єкта. Це питання та інші, пов’язані з покращенням навчального процесу, директор вирішував 3 травня у Дубровицькій райдержадмінстрації, що підтверджується відповідною довідкою. Також у матеріалах справи є документи, що свідчать про професіоналізм, ініціативність, багаторічну плідну та сумлінну працю директора.

Суддя-спікер Рівненського апеляційного суду Сергій Хилевич повідомив РВ, що апеляційну скаргу директора школи суд задовольнив частково. Суд апеляційної інстанції визнав незаконними і скасував розпорядження Висоцького сільського голови Дубровицького району про притягнення директора школи до дисциплінарної відповідальності та дострокового розірвання з ним контракту, а також зобов’язав орган місцевого самоврядування сплатити поновленому на посаді директору середній заробіток за час вимушеного прогулу, допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та моральну шкоду.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також