Суд скасував штраф чоловіку з Дубенщини, який приходив в ТЦК уточнювати свої дані

2214 0

Ми у соцмережах:

Суд скасував штраф чоловіку з Дубенщини, який приходив в ТЦК уточнювати свої дані

Цьогоріч 27 травня чоловік з`явився до ТЦК для уточнення своїх військово-облікових даних. Проте там на нього склали протокол за ч. 3 статті 210 КУпАП за те, що він у 2021 році не став на облік військовозобов’язаних. Його поставили на військовий облік і видали тимчасове посвідчення .

Відповідно до змісту постанови він, на думку ТЦК, чоловік несвоєчасно став на облік військовозобов`язаних, будучи знятим з військового обліку призовників по досягненню граничного віку – 27 років – для перебування на обліку призовників. Отож отримав штраф в 17 тисяч гривень за непостановку на облік в 2021 році. 

Чоловік постанову ТЦК оскаржив.

Дубенський міжрайонний суд вказав,чоловік не міг вчинити адміністративне правопорушення за ч.3 ст. 210 КУпАП у червні 2021 року, бо норма введена у дію 19 травня цього року, одночасно із вказівкою на 60-денний строк для уточнення своїх даних щодо військового обліку, що позивач і зробив 27 травня цього року.

 

Суд скасував постанову ТЦК про штраф, посилаючись на те, що закон про адміністративну відповідальність не має зворотної дії у часі, а провадження закрив, повідомляє  Судово-юридична газета.  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також