Суд стягнув з рівнянки надміру виплачену житлову субсидію

2156 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Рівнянка подала до органу Мінсоцполітики декларацію про доходи і витрати осіб, однак не вказала, що її син, зареєстрований за тією ж адресою, у рік призначення субсидії здійснив купівлю транспортного засобу, вартість якого значно перевищує 50 тисяч гривень.

Оскільки право власності або володіння на транспортний засіб набуто під час отримання житлової субсидії, рівнянка, якій призначили житлову субсидію, упродовж 30 календарних днів була зобов’язана повідомити про це структурний підрозділ з питань соціального захисту населення, незалежно від розміру вартості транспортного засобу. 

А рівнянка  вказала в декларації, що покупок, які перевищують 50 тисяч гривень, не було. Ця обставина стала відомою після перевірки, проведеної працівниками Управління праці та соціального захисту населення, і підтверджується реєстраційною карткою Територіального сервісного центру МВС у Рівненській області.

Управління праці та соціального захисту населення про цей факт повідомило субсидіантку. Оскільки жінка в місячний термін кошти не повернула, управління звернулось з позовом про стягнення надміру виплаченої суми субсидії до місцевого суду.

І місцевий суд позов управління задовольнив. Вважаючи таке рішення суду незаконним та необґрунтованим, рівнянка подала апеляцію , в якій просила відмовити  позивачеві у задоволенні позову. Втім, її апеляцію не задоволили.

Рівненський апеляційний суд стягнув із субсидіантки надміру виплачену житлову субсидію, бо надмірне нарахування житлової субсидії відповідачці відбулося внаслідок декларування нею неповної та недостовірної інформації, тобто її недобросовісної поведінки як набувача субсидії.

Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством, житлова субсидія розраховується на всіх членів домогосподарства. До його складу включаються всі особи, що зареєстровані в будинку, на яких розраховуються соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування, і доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії. 

 

П, позивач звернувся з позовом про стягнення надміру виплаченої суми субсидії до місцевого суду.

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також