Суд у Рівному конфіскував у підприємця з Волині три авто

3553 0

Ми у соцмережах:

Суд у Рівному конфіскував у підприємця з Волині три авто

Ввізши наприкінці грудня 2019 року до України з Литовської Республіки автомобілі «Honda CR-V», «Peugeot 5008» та «Volkswagen Golf», підприємець подав до митного органу документи, в яких зазначив інших відправників, одержувачів та дійсну вартість товарів.

Працівники митниці звернулися до митних органів Литовської Республіки з метою перевірки достовірності даних, зазначених декларантами в митних деклараціях.
За результатами цієї перевірки встановлено невідповідність даних, зокрема — відомості щодо продавців й покупців товару, а також суттєво занижено вартість транспортних засобів.
Постановами місцевого суду у квітні 2022 року 33-річного волинського підприємця визнано винним у незаконному переміщенні товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу України, як підстави для переміщення товару документів, що містять неправдиві відомості щодо відправників, отримувачів й вартості товарів, та накладено на нього штраф в розмірі понад 360 000 гривень із конфіскацією транспортних засобів.

Не погодившись із постановами суду першої інстанції, адвокат підприємця оскаржив їх до Рівненського апеляційного суду. Просив судові рішення скасувати, а провадження у справі закрити за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Прессекретарка Рівненського апеляційного суду Олена Кузменко повідомила РВ, що апеляційний суд залишив скарги без задоволення. Суд апеляційної інстанції погодився з висновком місцевого суду про те, що підприємець через інших громадян вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України легкових автомобілів «Honda CR-V», «Peugeot 5008» та «Volkswagen Golf», з поданням митному органу як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості про відправників та одержувачів товару, а також їх дійсної вартості, які необхідні для визначення його митної вартості.

Вина підприємця підтверджується сукупністю наявних у матеріалах справи доказів, які повністю узгоджуються між собою і не викликали в апеляційного суду сумнівів щодо їх належності та допустимості. Оскільки факти вчинення адміністративних правопорушень, за обставин, викладених у протоколах про порушення митних правил, підтверджені зібраними у справі доказами, апеляційний суд своїми рішеннями не лише конфіскував автомобілі, але й наклав на порушника штраф в розмірі 100 відсотків вартості товарів — безпосередніх предметів порушення митних правил. Відтак до державної скарбниці надійде 362 тисячі 215 гривень.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також