Суд у Рівному не зняв арешт з позашляховика рівнянки, яким возили ухилянтів

1381 0

Ми у соцмережах:

Суд у Рівному не зняв арешт з позашляховика рівнянки, яким возили ухилянтів

Автомобіль BMW X5 24-річна рівнянка придбала торік наприкінці грудня за 12 000 доларів США. До листопада 2023 року елітним авто періодично користувався її давній знайомий. Згодом приятель власниці позашляховика потрапив у поле зору правоохоронців, а BMW X5 визнали речовим доказом у кримінальному провадженні і помістили на штрафманчик

Ще у серпні 2022 року розпочато кримінальне провадження за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненими повторно, та за фактами підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

Під час досудового розслідування  в автомобілі марки BMW X5 був проведений санкціонований обшук. У приятеля рівнянки було вилучено мобільний телефон iPhone 14 Pro Max, банківські картки різних фінансових установ, паперові картки, схожі на візи країн Румунії та Словаччини, мобільний телефон Sony та картку одного з мобільних операторів.

На все це, а також на автомобіль BMW X5 місцевий суд наклав арешт та обрав підозрюваному, якому повідомили про підозру у незаконному переправлянні осіб через державний кордон України та в підробці документів, запобіжний захід -  тримання під вартою з можливістю внести заставу в розмірі 174 400 гривень.

Цю суму на спецрахунок внесла власниця позашляховика, а її захисник звернувся до Рівненського апеляційного суду з апеляційною скаргою про зняття арешту з BMW X5, просив змінити ухвалу слідчого судді суду першої інстанції в частині накладення арешту на транспортний засіб, та переконував суд, що його неправомірно визнано речовим доказом, а також він не підлягає спеціальній конфіскації.

Таку позицію сторони захисту заперечив прокурор. У своїх доводах увагу колегії суддів він звернув на те, що BMW X5 — засіб вчинення кримінального правопорушення під час воєнного стану, тому з метою збереження речового доказу, в якому виявлені документи країн Європейського Союзу, і на якому підозрюваний забирав у поштових відділеннях посилки, вміст яких безпосередньо стосується тих обвинувачень, які йому висунуті органом досудового розслідування, транспортний засіб і надалі повинен перебувати на штрафному майданчику.

Рівненський апеляційний суд  врахував і той факт, що рівнянка придбала позашляховик у прикордонному, крайньому населеному пункті Одеської області, що межує з кордоном Республіки Молдова, і що саме у незаконному переправлянні осіб до Молдови підозрюють її приятеля. З огляду на всі ці обставини, апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді місцевого суду та відхилив апеляційні вимоги сторони захисту про зняття арешту з автомобіля BMW X5. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також