Суд у Рівному вирішив: труби — російські

1771 0

Ми у соцмережах:

Суд у Рівному вирішив: труби — російські

Майже 1500 кілометрів нафтопродуктопроводу Грозний-Армавір-Трудова, який Україна відсуджувала дев'ять років і таки повернула у власність у березні, колегія суддів Рівненського апеляційного господарського суду під головуванням Олени Крейбух 24 червня знову віддала росіянам.

Прикарпатзахідтранс

Працівники російського підприємства "ПрикарпатЗахідтранс" кілька разів пікетували господарський та апеляційний господарський суди у Рівному
Дочірнє підприємство "ПрикарпатЗахідтранс", яке зареєстроване у Рівному, проте належить російській компанії "Транснафтопродукт", п'ять місяців як не працює. Після рішення Вищого господарського суду України про передачу 1433 кілометрів нафтопродуктопроводу Грозний-Армавір-Трудова на території України, який був зведений за СРСР, виконавча служба мала б передати труби Фонду державного майна України. Проте ДП "ПрикарпатЗахідтранс" подало заяву до Рівненського господарського суду на перерозгляд справи, бо нібито з'явилися нововиявлені обставини. Мовляв, труби, які хоче відсудити Україна, були давно демонтовані, але підприємство про це не знало, бо документи про це нібито були в Росії і та тільки недавно їх надала. У заяві "ПрикарпатЗахідтрансу" йшлося, що ділянка трубопроводу Грозний-Армавір-Трудова ніколи не належала Україні, а з моменту створення вказаного нафтопродуктопроводу була власністю ВАТ "Північно-кавказький транснафтопродукт". Рівненський господарський суд справу перенаправив на розгляд до Рівненського апеляційного господарського суду. Останній до фактів у заяві і пікетів працівників підприємства під стінами, вочевидь, прислухався — і 24 червня відсудив нафтопровід на користь російського підприємства. Зазначимо, що судді апеляційного господарського приймають позитивні рішення щодо "ПрикарпатЗахідтрансу" вже вдруге. Попереднього разу, коли вони передали нафтопровід, їхнє рішення було скасоване у касаційному порядку. Фонд держмайна та Генпрокуратура оскаржуватимуть рішення рівненських суддів. А тим часом ДП "ПрикарпатЗахідтранс" подало до суду на київську митницю, щоб та розблокувала роботу підприємства. Рішення у справі поки що немає. Тож працівники його виходять на роботу частково, оскільки транспортування нафтопродуктопроводом немає. Кажуть, оскільки з лютого не отримують доходів, тепер не сплачують щомісяця до бюджету близько 1 млн. грн. податку на прибуток. Окрім того, 1,5 млн. грн. підприємство наразі не відраховує у бюджет від зарплат понад 650 працівників усіх підрозділів підприємства — в Рівненській, Львівській, Житомирській та Закарпатській областях. Якщо труби передадуть у власність України, то російському підприємству, окрім сплати податків та відрахувань, доведеться платити до бюджету за оренду української ділянки нафтопродуктопроводу.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також