Суд відправив у СІЗО підозрюваного в умисному підпалі майна поліції у Старому Селі

1685 0

Ми у соцмережах:

Суд відправив  у СІЗО підозрюваного в умисному підпалі майна поліції у Старому Селі

Рівненський апеляційний суд застосував до 31–річного Петра, мешканця Рокитнівського району, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Чоловіка обґрунтовано підозрюють у вчиненні закінченого замахуна умисне пошкодження майна, що належить працівникові правоохоронного органу, шляхом підпалу, у зв’язку з виконанням працівником службових обов’язків.

Петро Л. підозрюється в тому, що 21 квітня близько 12-ї години, перебуваючи в приміщенні поліцейської станції, що в с. Старе Село Рокитнівського району, на ґрунті особистих неприязних відносин, облив особисті речі працівників поліції та підлогу в кімнаті відпочинку приміщення поліцейської станції легкозаймистою речовиною і намагався підпалити запальничкою, однак не довів свої злочинні дії до кінця, які не залежали від його волі.

Ухвалою слідчого судді Рокитнівського районного суду від 23 квітня було відмовлено в задоволенні клопотання слідчого про обрання підозрюваному  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосовано цілодобовий домашній арешт.

Не погодившись із рішенням місцевого суду, прокуратура та захисник підозрюваного оскаржили його в апеляційному порядку. У судовому засіданні прокурор наполягав на зміні підозрюваному запобіжного заходу на більш суворий — тримання під вартою, оскільки Петро перебуваючи на волі, може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, так як безпосередньо після вчинення злочину зник з місця події, раніше притягувався до кримінальної відповідальності та відбув покарання за незаконне переміщення через кордон вогнепальної зброї, впливати на потерпілого та свідків – прямих очевидців скоєного злочину.

Захисник в апеляційній скарзі зазначав, що стороною обвинувачення, на його думку, не надано достатніх доказів, які б підтверджували існування ризиків, у зв’язку з цим просив відмовити органу досудового розслідування у обранні будь-яких запобіжних заходів.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила, що колегія судової палати з розгляду кримінальних справ, апеляційну скаргу прокурора задовольнила частково, а апеляційну скаргу захисника підозрюваного залишила без задоволення, застосувавши до підозрюваного -   тримання під вартою до 22 червня та без визначення розміру застави. Підозрюваного взяли під варту із залу суду.

Читайте також:  Поліцейські відмовились у Старому Селі відзначати з місцевими Великдень, і їм за це намагались спалити авто та станцію


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також