Суд відпустив хабарників додому

2416 0

Ми у соцмережах:

Суд відпустив хабарників додому

Про вдалі операції з виявлення хабарників на початку минулого року бадьоро рапортували правоохоронці. У січні затримали підполковника облуправління ДАІ Дубинецького з 5 тисячами доларів. А в березні — зі 120 тисячами гривень — головного державного виконавця підрозділу примусового виконання рішень відділу ДВС головного управління юстиції в області Галину Кузьменко. А днями стало відомо про рішення суду в цих справах. Суд довів, що Дубинецький брав хабарі, а Кузьменко — взяла гроші шахрайським чином. Але знайшлися «пом’якшувальні» обставини, врахувавши які, суд випустив хабарників на волю.

Брав, але не вимагав До чотирьох років позбавлення волі засудив у понеділок Рівненський міський суд колишнього підполковника обласного управління Державтоінспекції Володимира Дубинецького, якого прокуратура області звинувачувала у вимаганні та отриманні хабара. Щоправда, із зали суду підполковник міліції, тепер уже колишній, пішов... додому. Захисник підсудного — адвокат Володимир Цуняк повідомив «РВ», що у суді було доведено, що Дубинецький не вимагав хабара, а лише брав — а це вже зовсім інша, більш м’яка стаття Кримінального кодексу. Крім того, суд взяв до уваги, що хабарник розкаявся у вчиненому, а також те, що він виховує неповнолітніх дітей. Ці, на думку суду, пом’якшувальні обставини дозволяють хабарнику залишатись на волі — його позбавлено права на три роки обіймати посади у правоохоронних органах та позбавлено звання підполковника. Суд також дав Дубинецькому два роки іспитового терміну. Прокуратура, яка вимагала для хабарника сім років позбавлення волі, вже готує апеляцію на це рішення суду. Довідка «РВ» Офіцера міліції Дубинецького працівники прокуратури області та УСБУ затримали ще 29 січня 2009 року. Під час обшуку в кишенях його міліцейського одягу, який висів у шафі службового кабінету, було знайдено п’ять тисяч доларів. Купюри виявились міченими. Знайшли оперативники ще й десять тисяч гривень, походження яких встановити не вдалося. Через серцевий напад Дубинецький опинився у лікарні, де пробув понад місяць. Суд врахував стан його здоров’я та змінив міру запобіжного заходу на підписку про невиїзд, на якій він перебував до вироку по справі.

Бо хотіла віддати хабар З лави підсудних Рівненського міського суду вийшла на волю головний державний виконавець відділу ДВС головного управління юстиції в області Галина Кузьменко. Нагадаємо, що прокуратура обвинувачувала посадовця в тому, що вона вимагала й одержала від приватного підприємця 120 тисяч гривень хабара, буцімто — за надання заниженої оцінки нерухомого майна. Як запевняли правоохоронці, за останні роки це був найбільший розмір хабара, з яким вдалося затримати посадовця на Рівненщині. Для обвинуваченої суд обрав заставу — 1 млн. грн. Під час досудового слідства її провину було повністю доведено, стверджували в прокуратурі області. Тим часом під час судового процесу жінка запевняла, що гроші отримала з наміром у подальшому повернути їх хабародавцю, бо не збиралась сприяти йому у вирішенні питання купівлі одного з рівненських магазинів. — З вимагання хабара суд перекваліфікував дії підсудної на скоєння шахрайства шляхом зловживання службовим становищем та засудив до 5 років позбавлення волі, — повідомив «РВ» державний обвинувач на процесі прокурор Андрій Войтюк. - Її позбавлено права три роки обіймати певні посади. Суд звільнив від покарання, давши три роки іспитового терміну. Прокуратура області підготувала апеляцію на цей вирок суду. tag:хабар tag:Дубинецький


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також