Суд виніс вирок живодеру з Рівненщини, який повісив собаку

892 0

Ми у соцмережах:

Суд виніс вирок живодеру з Рівненщини, який повісив собаку

Райсуд на Рівненщині призначив рік іспитового терміну чоловікові, який жорстоко вбив собаку. Слідство встановило, що він повісив пса у своєму сараї.

У вироку Костопільського райсуду йдеться, що злочин чоловік скоїв 14 січня цього року у своєму сараї.

Віктор М., попередньо підготувавши мотузку, зробив петлю, накинув собаці на шию й підвісив до стелі. Унаслідок цього тварина загинула. Навіщо чоловік вчинив злочин і чи був він власником вбитого пса, у вироку не зазначено.

Чоловікові вручили підозру за ч.1 ст. 299 ККУ (жорстоке поводження з тваринами). Санкція цієї статті передбачає максимум до двох років обмеження волі. У січні обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, в якій визнав свою вину та заявив про розкаяння. На засіданні 29 квітня суддя Лілія Грипіч цю угоду затвердила.

Відтак Віктор М. отримав рік обмеження волі, але від відбування покарання його звільнили, обмежившись одним роком іспитового терміну. Упродовж року обвинувачений повинен буде періодично з’являтися для реєстрації до органу з питань пробації, а також повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Додамо, що вирок поки ще не набрав законної сили, його ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Джерело: Час Дій


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також