Суд виправдав у столиці нардепа з Рівненщини, якого підозрювали в ухиленні від сплати податків

2347 0

Ми у соцмережах:

Віктор Мялик (фото - Радіо Свобода)

Депутата, який володіє сотнями квартир у Софіївській Борщагівці, суд визнав невинним

Суд визнав невинним депутата від групи "За майбутнє" Віктора Мяліка, який підозрюється в несплаті податків на суму 97 млн ​​грн, інформує адвокат Олександр Тананакін.

Вироком Печерського районного суду м. Києва від 25 грудня 2023 року Мялика Віктора визнано невинним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах), повідомляє LIGA.Бізнес.

За версією обвинувачення, Віктор Мялик  ухилився від сплати податків на суму понад 100 млн грн при визначенні бази оподаткування податку на доходи фізичних осіб від продажу власного нерухомого майна в період 2012 – 2019 років.

Проте за результатами судового розгляду версія сторони обвинувачення не знайшла свого підтвердження, внаслідок чого суд виніс виправдувальний вирок, написав адвокат.

За даними слідства, доходи від реалізації квартир та іншої нерухомості депутат приховував у вигляді реалізації власного майна, а не підприємницької діяльності. Це дозволяло знизити ставку податку з операцій з 18% до 5%. Дії підозрюваного призвели до ненадходження до держбюджету податків на загальну суму понад 118 млн грн, встановили експерти бюро.

25 березня 2021 року Мялику повідомили підозру. Він назвав звинувачення проти себе "тиском на бізнес".

У 2019 році М'ялик задекларував 158 квартир різною площею (від 38 до 95 кв. м) у Софіївській Борщагівці, а також гаражі, місця для паркування та земельні ділянки там же. У вересні 2021 року справу було направлено до суду.
 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також