Суд визнав незаконною базу відпочинку на березі річки Устя у Рівному

1782 0

Ми у соцмережах:

Суд визнав незаконною базу відпочинку на березі річки Устя у Рівному

Рівненська обласна прокуратура довела незаконність споруження бази відпочинку біля річки Устя на вулиці Крейдяній у Рівному. Північно-західний апеляційний господарський суд скасував реєстрацію права власності на будинки, споруджені у рекреаційній зоні на землях Рівненської міськради. Тепер міськрада має ініціювати звільнення ділянки від цієї забудови.

Про судове рішення в інтересах Рівненської міської ради Рівненська обласна прокуратура повідомила сьогодні. Північно-західний апеляційний господарський суд скасував незаконні рішення про державну реєстрацію права власності на три будиночки для відпочинку на вул. Крейдяній, 19 Б на березі річки Устя у Рівному, зведені незаконно на комунальній землі.

- Державний реєстратор з порушенням порядку та без належної перевірки правовстановлюючих документів зареєстрував право власності на незаконно зведені будиночки, що могло призвести до вибуття земельної ділянки з власності територіальної громади міста Рівне, — йдеться на сайті Рівненської обласної прокуратури.

Кримінальне провадження відкрили після того, як рівнянин оприлюднив у соцмережах відео скидання у річку Устя стоків з цих будинків. Поліція почала розслідування про порушення правил охорони вод. Під час огляду земельної ділянки правоохоронці встановили, що база відпочинку збудована незаконно, без документів, отож відкрили ще одне провадження—за фактом самовільного будівництва на захопленій комунальній ділянці. На час проведення розслідування будинки на Крейдяній арештували. З липня 2021 року база припинила приймати гостей і зняла свою рекламу з сайтів. У ній йшлося про банний комплекс, будиночки, альтанки, барбекю, криту веранду для гостей та паркінг.

ZAXID.NET  повідомляє, що на Крейдяній, 19Б розташоване приватне підприємство «Протектор», якому з 2019 року тут належали три нежитлові приміщення. Речниця Рівненської обласної прокуратури Оксана Жужельська не назвала власника будівель, але повідомила, що рішення суду є негайним до виконання.

- Тепер міськрада з рішенням суду має звернутися до державного реєстратора про скасування права власності на будиночки та ініціювати звільнення своєї ділянки. Якщо міськрада не зробить цього, тоді прокуратура в її інтересах позиватиметься до суду про звільнення землі, — уточнила речниця.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також