Суд визнав, що патрульні затримали рівнянина безпідставно

2164 0

Ми у соцмережах:

Суд визнав, що патрульні затримали рівнянина безпідставно

Суд визнав безпідставним обвинувачення рівнянина Андрія Лещука, якого затримували на Дубенській у Рівному 29 травня, звинувативши у дрібному хуліганстві та злісній непокорі поліцейському. Рішення виправдати його суддя Святослав Рогозін прийняв після перегляду відео з бодікамер патрульних. Вони на судове засідання не з’явилися, попри повістку з суду.

 
На фото рівнянин Андрій Лещук
 
– Суддя запитав мене, на яких підставах я діяв. Я пояснив, що є закон про демократичні права українців, що ми маємо право контролювати поліцейських і так далі, що нічого я не порушував, на бодікамерах було чітко видно, що поліцейські повідомили, що ніякої діяльності не ведеться, я можу спокійно з ними поспілкуватися, після чого – все, вони вирішили мене затримати. Їх три рази повідомляли, а вони не прийшли, це було дуже дивно, і це підтвердив суддя. Він переглянув відео і підтвердив, що дійсно тепер зрозуміла причина їхньої неявки. Буду подавати далі до суду на матеріальне стягнення з працівників поліції за те, що були неправомірні дії стосовно мене, – розповів Cуспільному рівнянин Андрій Лещук.
  
Нагадаємо, мова про подію, що сталася 29 травня. На вулиці Дубенській у Рівному 21-річний Андрій Лещук підійшов до патрульних поліцейських, які спілкувалися з водієм. Кермувальника зупинили за підозрою у скоєнні ДТП та керуванні в стані сп’яніння. Між правоохоронцями та Андрієм виник конфлікт, останнього затримали та склали на нього два адмінпротоколи. Тодішній заступник керівника рівненських патрульних Андрій Крутень пояснював, що своїми діями чоловік перешкоджав роботі екіпажів, чим дав право застосувати проти себе силу.
 
На фото т.в.о. начальника патрульної поліції області Андрій Ліснічук
 

– Патрульні, які брали участь в затриманні, які були на відео в сюжеті, про який знімали журналісти, їх на це засідання не викликали. Загалом же рішення суду коментувати я не маю права. Наше ставлення лишається незмінним: ми вважаємо, що патрульні діяли в межах чинного законодавства. Будемо чекати повісток, цього позову. Цей громадянин має право на подання, незалежно від того, визнали протокол чи його визначили незаконним. Це його законне право, яке він може реалізувати. Будемо готувати тоді відзив на позовну заяву,прокоментував т.в.о. начальника патрульної поліції області Андрій Ліснічук. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також