Суд заборонив Комуністичну партію України

710 0

Ми у соцмережах:

Суд заборонив Комуністичну партію України

Восьмий апеляційний суд сьогодні схвалив рішення про заборону Комуністичної партії України. Все майно передадуть державі.

Так, суд задовольнив позов Міністерства юстиції України повідомляє 24 канал.

Рішення суду:
заборонено діяльність Комуністичної партії України;
державі передали майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних організацій та інших структурних утворень.

Насправді цю партію Окружний адміністративний суд Києва заборонив ще у 2015 році, коли прийняли закон про декомунізацію. Тоді рішення оскаржили в апеляційному порядку, воно не набуло чинності.

Відтак Комуністична партія продовжувала існувати. Від виборчого процесу її, звісно, усунули, але вона отримувала членські внески. Міністр юстиції Денис Малюська зазначав, що партія мала чи не найбільше активів. У комуністів залишилось багато нерухомості ще з радянських часів. При цьому велика частина цього майна навіть не була внесена в Держреєстр.

Раніше Рада національної безпеки і оборони вирішила призупинити діяльність партій, що пов’язані з Росією, під час воєнного стану. Йдеться про ОПЗЖ, "Партію Шарія", "Опозиційний блок" та "Наші".

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також