Суд закрив справу рівненської стоматологині, яка кривдила дітей-пацієнтів

1415 0

Ми у соцмережах:

Суд закрив справу рівненської стоматологині, яка кривдила дітей-пацієнтів

Суд звільнив від кримінальної відповідальності рівненську стоматологиню Інну Кравчук, підставою стало закінчення строків давності. Лікарку обвинувачували у завданні неповнолітнім пацієнтам легких тілесних ушкоджень, побоях та мордуванні.

Слідство встановило чотири епізоди протиправної діяльності лікарки у двох клініках в 2020 та 2021 роках, повідомляє Суспільне. Обвинувачення ґрунтувалось на тому, що стоматологиня в деяких випадках застосовувала фізичну силу до пацієнтів, чим спричиняла "побоювання за свою безпеку, емоційну невпевненість, нездатність захистити себе та психологічні страждання". В одному із випадків, за даними правоохоронців, завдала дитині легких тілесних ушкоджень, стиснувши шию та щипаючи плечі, що призвело до крововиливів.

Під час розгляду справи у суді і адвокат, і обвинувачена клопотали про закриття справи у зв'язку із закінченням строків давності кримінальних проступків. Не заперечували проти цього і присутні на суді представники потерпілих. Також не був проти й прокурор, пояснивши, що від моменту вчинення проступків минуло понад два роки. Крім того, потерпілі не заявляли цивільних позовів. У підсумку суддя Микола Бердій  закрив провадження та звільнив лікарку від кримінальної відповідальності. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також