Суд змусив здати паспорти чоловіків, які чинили опір поліцейським

1335 0

Ми у соцмережах:

Суд змусив здати паспорти чоловіків, які чинили опір поліцейським

Рівненський апеляційний суд змінив двом мешканцям Зарічненського району запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту вночі - на цілодобовий домашній арешт із визначенням процесуальних обов’язків, серед яких — здати на зберігання паспорти громадян України та закордонні. Ще три апеляційних скарги стосовно суд розглядає сьогодні.

Нагадаємо,  торік 18 жовтня в селі Кухітська Воля Зарічненського району близько двох сотень чоловіків вчинили опір поліцейським. Тоді було пошкоджено три службових автомобілі правоохоронців. Поліція розпочала досудове розслідування за фактом опору.       

Цьогоріч у травні слідчі повідомили двом мешканцям Зарічненського району - 40-річному Віткору Ш. та 34-річному Олександру М. про підозру в організації масових заворушень, опорі представникам влади та вчиненні групою осіб опору працівникові правоохоронного органу під час виконання покладених на них обов’язків щодо охорони громадського порядку.

22 травня Рівненський міський суд відмовив слідчому у задоволенні клопотання про обрання двом підозрюваним  - 40-річномузапобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, обравши їм запобіжний захід -  домашній арешт.

Ухвали місцевого суду прокурор оскаржив у Рівненському апеляційному суді. 

Суддя – спікер Рівненського апеляційного суду Володимир Іващук повідомив, що прокурор  просив суд ухвали місцевого суду скасувати та ухвалити нові, якими обрати підозрюваним запобіжний захід, пов’язаний із триманням під вартою. Зі слів прокурора, підозрювані відмовляються від надання показів. Оскільки обидва проживають у прикордонній зоні, то існує висока ймовірність перетинання державного кордону й ухилення від органів досудового розслідування й переховування.  А захисник підозрюваних у запереченнях на апеляційну скаргу прокурора наполягав на залишенні ухвал Рівненського міського суду від 22 травня без змін, а апеляційних скарг прокурора — без задоволення. Увагу колегії суддів захисник зосередив на тому, що його довірителі мають міцні соціальні зв’язки, виховують неповнолітніх дітей, ведуть домашнє селянське господарство і наміру залишати територію держави не мають.  Рівненський апеляційний суд скарги прокурора задовольнив частково: обоє підозрюваних перебуватимуть тепер під цілодобовим домашнім арештом. Суд зобов’язав їх здати слідчому на зберігання паспорти громадянина України та закордонні.

Читайте більше: Бурштинокопачі пошкодили три автомобілі та закидали поліцейських камінням

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також