Суд зобов'язав рівнянку відмити обпльовані двері сусіда

810 0

Ми у соцмережах:

Суд зобов'язав рівнянку відмити обпльовані двері сусіда

Жінка заплатить сусідові 1 тис. грн моральної компенсації, бо восени 2020 року плюнула йому на вхідні двері.

Неприязні відносини між сусідами склались вже давно. За словами чоловіка, сусідка часто провокує сварки та порушує громадський порядок. Через це він в якийсь момент встановив камери відеонагляду, аби «забезпечити власну безпеку та схоронність майна», повідомляє Zaxid.net.

20 листопада 2020 року камера відеонагляду зафіксувала, як сусідка обплювала його двері. Біоматеріал чоловік відправив на дослідження ДНК. Крім того, він звернувся до поліції. Дії порушниці правоохоронці кваліфікували за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство). Згодом Рівненський суд оштрафував її за це на 51 грн.

Чоловік пропонував сусідці помити двері, але вона відмовилась, тож він звернувся до Рівненського суду. Загалом він вимагав сплатити 10 тис. грн моральної компенсації, понад 7 тис. грн на судові витрати та аналіз ДНК, а також власноруч провести прибирання.
У позові йдеться, що через постійні сварки та зокрема через цей інцидент чоловік та його родина зазнали стресу.

-  Жити в квартирі та приходити до дому після робочого дня, спостерігати факт того, що твої вхідні двері обпльовані, на них наявні нашарування чужої слини, це дуже гнітюче почуття, а ще саме прибирання цієї слини викликає значних гидливих емоцій. Кожного дня, знаходячись біля дверей своєї квартири позивач згадує те, що було побачене особисто ним на відеоспостереженні. Це відбивається на його емоційному стані, а враховуючи нинішню ситуацію з коронавірусом, такі дії відповідача є неприпустимими та такими, що посягають на його честь та гідність, – йдеться у позові.

Суддя Оксана Панас дійшла до висновку, що за генетичну експертизу жінка платити не буде, оскільки в її проведенні не було потреби: адмінпротокол за дрібне хуліганство вже доводив винуватість жінки. У решті вона вирішила частково задовольнити позов. Отже, з жінки постановили стягнути 1 тис. грн моральної шкоди, а також зобов'язали її помити двері свого опонента. Крім того, жінка оплатить йому понад 2 тис. грн судових витрат.


 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також