Суд зупинив спробу захоплення ринку «Моріон»

2014 6

Ми у соцмережах:

Суд зупинив спробу захоплення ринку «Моріон»

Про конфлікт, що стався між власниками ринку "Моріон" та частиною підприємців, який триває ще з минулого року, ми писали неодноразово. Висвітлювали позицію як підприємців, так і адміністрації ринку. Але ситуація все більше загострювалась. Ані втручання поліції, ані спроби мирних переговорів результату не дають, а влада відмовчується. Справа дійшла до суду. І ось сьогодні ми отримали прес-реліз від адміністрації ринку "Моріон" про рішення суду.

28 лютого цього року Господарський суд Рівненської області виніс рішення, яким фактично зупинив спробу самовільного захоплення ринку «Моріон» групою підприємців, що вже тривалий час здійснюють там незаконну торгівлю й паралельно блокують роботу підприємства.

Де-факто йдеться про самовільне захоплення земельної ділянки, що перебуває в користуванні ринку, окремими підприємцями, які не бажають сплачувати орендну плату, але покидати ринок теж не хочуть.

Таким чином, суд повністю задовольнив вимоги позивача, тобто малого приватного підприємства «Моріон», і відповідач підприємець Сергій Чайка зобов’язаний звільнити торговельне місце, тобто демонтувати свій кіоск, який розташований на ринку «Моріон».

Переглянути відео з зали суду можна за посиланням: www.youtube.com

Адміністрація МПП «Моріон» неодноразово зверталася до всіх орендарів ринку з пропозицією укласти договори, а всі розбіжності врегулювати за столом переговорів. Значна частина підприємців пристала на цю пропозицію і продовжує спокійно здійснювати торгівлю на ринку. Втім, окрема група підприємців, до якої входить і Сергій Чайка, вдалася до спроби силового розв’язання проблеми.

Проти МПП «Моріон» було розгорнуто брудну інформаційну кампанію, поширювалася різна неправдива інформація про саму компанію та її власників, чинилися спроби інспірувати відкриття кримінальних справ, блокувався автотранспорт підприємства, чинилися спроби силового проникнення на територію.

Посилання на відповідний відеозапис: www.youtube.com

На наш погляд, справжньою метою цієї групи осіб була ескалація конфлікту до межі, коли робота ринку стала б неможливою. І ринок довелося б закрити. Імовірно, за цим можуть критися інтереси впливових фінансово-політичних груп, яких зацікавила земельна ділянка ринку в центрі Рівного. У будь-якому разі, сценарій силового захоплення ринку напередодні зупинив Господарський суд Рівненської області.

Загалом було подано позови проти 13 осіб з числа згаданої групи торговців. Попереду ще кілька подібних судових розглядів. Але маємо перший прецедент, який промовисто свідчить про юридичну неспроможність усіх озвучених на адресу підприємства звинувачень.

До речі, щодо двох підприємців, проти яких було подано позови до суду, то вони добровільно підписали договори оренди на свої торгові місця і зараз успішно здійснюють підприємницьку діяльність на ринку «Моріон». Судові провадження проти них припинено, жодних претензій у сторін одне до одного немає.

Тож закликаємо й інших підприємців, що беруть участь у діях із блокування роботи ринку, припинити протиправну діяльність, керівництво МПП «Моріон» вкотре підтверджує свій намір знайти взаємовигідний компроміс з кожним орендарем.

Адміністрація МПП «Моріон»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також