Судді виправдали лікаря з Рівного, якого звинувачували у смерті дитини

1846 0

Ми у соцмережах:

Судді виправдали лікаря з Рівного, якого звинувачували у смерті дитини

Верховний суд розглянув скаргу прокурора на ухвалу Рівненського апеляційного суду стосовно лікаря Костянтина Думановського, якого звинувачували у смерті 5-річного Миколи Антонюка.

- Суд остаточно виправдав лікаря Костянтина Думановського з Рівного, якого звинувачували у смерті дитини, повідомляє Рівне. Медіа.

Нагадаємо, хлопчика привезли до обласної дитячої лікарні привезли у ніч на 3 листопада 2015 року. За словами родичів, лікар Думановський призначив дитині ношпу та заборонив пити та їсти. А на ранок хлопчик помер.

Спочатку дитині поставили діагноз апендицит. Під час судових розглядів було проведено три судово-медичні експертизи. За висновком однієї з них, у дитини підтвердили хворобу Крона, за висновоком іншої - у хлопчика взагалі виявили рак крові.

Дії лікаря квалфікували як неналежне виконання професійних обов`язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Однак, 2 вересня 2021 року Рівненський міський суд виправдав лікаря за відсутністю складу правопорушення. 6 березня 2023 року Рівненський апеляційний суд залишив цей вирок без змін.  

Прокурор подав касаційну скаргу, в якій просив скасувати ухвалу суду та призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції. Він зазначив, що суд не навів мотивів на спростування доводів прокурора щодо безпідставного виправдання обвинуваченого, не дав належної оцінки дослідженим у судовому засіданні доказам, а тому дійшов передчасного висновку про обґрунтованість виправдання лікаря.

Втім, Верховний суд залишив ухвалу Рівненського апеляційного суду без змін, а скаргу прокурора -- без задоволення. Постанова оскарженню не підлягає.

Читайте також: Справу про смерть дитини у Рівному через лікарську недбалість «поховали» у суді


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також