Судді втрачають посади через «невідповідність»

1836 0

Ми у соцмережах:

Юрій Гломб

Цього року Вища кваліфікаційна комісія суддів планує завершити оцінювання місцевих суддів, розпочате два роки тому. У списку неперевірених — ще 2800 суддів з усієї України, в тому числі і рівненських. І зважаючи на досвід попередніх років, пройдуть кваліфікаційне оцінювання не всі.

Оцінювання для кожного судді триває один день. Потрібно пройти анонімне тестування, виконати практичну роботу та пройти психологічні тести й співбесіду з психологом. Подібний кваліфікаційний іспит проводять і серед кандидатів, які вперше займуть посаду судді. Результати іспитів оприлюднюють на офіційному сайті Вищої кваліфкомісії суддів.

Нещодавно проходили оцінювання кілька суддів Рівненського окружного адміністративного суду. Успішно склали судді Катерина Недашківська, Уляна Нор, Наталія Дорошенко, Сергій Борискін, Тамара Комшелюк та Дмитро Зозуля. Щодо Оксани Дудар і Ніни Гудими також були рішення про відповідність займаним посадам, але вони ще не остаточні, оскільки до цих суддів були зауваження Громадської ради доброчесності. Остаточне рішення буде прийнято на пленарному засіданні за участі усіх членів Вищої кваліфікаційної комісії.

А ось суддя Юрій Гломб не пройшов оцінювання, стосовно нього комісія ухвалила рішення про невідповідність займаній посаді. Крім того, у нього закінчився п’ятирічний термін повноважень, тож п.Гломб перебуває в штаті суду, але справи не розглядає. Остаточне рішення щодо цього судді прийматиме Вища рада правосуддя.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також