Рівненський суддя Наумов поскаржився в поліцію на підсудного

5131 0

Ми у соцмережах:

Сергій Наумов, фото 4 влада

Суддя Рівненського міського суду Сергій Наумов поскаржився до поліції, що йому заважає вести судові засідання підсудний, ображає в присутності інших людей.

Трапився інцидент, на який пожалівся суддя, 2 березня під час судового розгляду. Спочатку підозрюваний зухвало облаяв суддю, а потім, коли його виводили із судової зали, щосили копнув адвоката іншого обвинуваченого. Конвой ледь вгамував підсудного.

Як нам вдалося з’ясувати, ця справа про розбій тягнеться уже кілька років. Проходять по ній двоє підозрюваних — Анатолій Левчук та Іван Тимощук. На неадекватну поведінку останнього й скаржився суддя Наумов. Постраждалий від копняка адвокат вирішив не пред’являти претензій. Тому його прізвище слідчий поліції називати відмовляється.

Із реєстру судових рішень видно, що підозрюваного Тимощука тримають у Рівненському СІЗО ще з січня 2019 року. Він неодноразово просив суддю замінити йому запобіжний захід. Навіть приносив гарантійний лист, яким засвідчував, що домашній арешт зможе відбути у приміщенні благодійного фонду «Відвага», який організував пастир Сано Гукасян, щоб утримувати безхатьків. Однак суддя погодився із прокурором Марією Касянчук та залишив його у СІЗО, призначивши розмір застави. Підозрюваний може вийти на волю, заплативши 84 тисячі гривень.

Оксана Жужельська, речниця обласної прокуратури:

Двох чоловіків обвинувачують у грабежах і розбоях. Того підозрюваного, який неадекватно поводиться, відправили у СІЗО. Санкція статті, яку йому інкримінують, передбачає від 7 років ув’язнення. Очевидно, він розуміє, що сидіти йому доведеться довго, тому так і поводиться.

Катерина Загурська, речниця поліції Рівненщини:

Після звернення судді було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 296 «Хуліганство».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також