Суддя не побачив, що полковник Єфтеній п’яний

1291 0

Ми у соцмережах:

Суддя не побачив, що полковник Єфтеній п’яний

На початку року в Чернівцях поліція зупинила відомого на Рівненщині полковника В’ячеслава Єфтенія. Відомого тим, що очолював департамент по боротьбі з економічними злочинами в часи розквіту нелегального видобутку бурштину на Поліссі, підозри у причетності до якого падали на нього ж. Однак попри все, він залишався на посаді, і лише восени 2019 року його перевели в Одесу — на посаду начальника управління стратегічних розслідувань.

Отож, зупинивши автомобіль «Mercedes», чернівецькі патрульні склали на В’ячеслава Єфтенія протокол за керування у нетверезому стані. Під час оформлення протоколу Єфтеній в розмові з патрульними визнав, що й справді нетверезий, і просив «відпустити його як колегу». До речі, після оприлюднення відеозапису цієї розмови Єфтенія почали називати «полковник у Gucci» — він був одягнутий у спортивний костюм із логотипом Gucci, який коштує понад 2 тисячі євро.

Я пройду тест і через годину він буде чистий. Я — полковник і знаю, що роблю. Ви взагалі маєте солідарність міліцейську? Я що, когось обіс..в або з вами неправильно спілкуюся? — сказав тоді патрульним Єфтеній.

Коли ж патрульні не відреагували на його слова, то полковник заявив: йому однаково за порушення нічого не буде, бо «він у міліцейській системі все життя». І справді — суд Чернівців визнав «п’яного за кермом» невинуватим. Такий висновок суддя Олександр Войтун зробив із того ж відеозапису розмови з патрульними, під час якої Єфтеній намагався «зам’яти» справу.

На думку судді, з відео з нагрудних камер патрульних не можна зробити чіткого висновку, бо відео надане не у послідовному хронометражі. Суддю не збентежило, що Єфтеній на місці зупинки відмовився проходити тест на встановлення алкогольного сп’яніння, що і доводило його провину. Суддя вважає, що він мав на це право. Адже у салоні автомобіля знаходилася його дружина з п’ятимісячною донькою, у якої була підозра на підвищену температуру. Окрім того, сам Єфтеній приніс до суду висновок судового експерта-токсиколога, в якому вказано, що в його крові була мінімальна концентрація алкоголю.

Після оприлюднення такого рішення суду адвокат Роман Маселко написав у Facebook:

У судовому рішенні написано: «суддя зауважує, що дійти до категоричного висновку, що Єфтеній перебуває із явними ознаками алкогольного сп`яніння, немає підстав, оскільки Єфтеній чітко розуміє та виконує вимоги поліцейського, відповідає на запитання. Порушень координації рухів та порушення мови також судом не встановлено». Подивіться відео, і ви зрозумієте, що або суддя сам дивився це відео під «мухою», або ми говоримо про «корупцію звичайну». Більше того, на фрагменті, доданому до посту, «полковник в Gucci» сам визнає, що випив.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також