Суддя Тимощук роздає мільйони

2676 0

Ми у соцмережах:

Суддя Тимощук роздає мільйони

Сімнадцять років тому справа лікаря Сергія Шевчука та його колег прогриміла на всю Україну. Йшлося про розкрадання ліків у Рівненському обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення. Під підозру потрапили три десятки медичних працівників, яких звинувачували у службовому підробленні, розкраданні чужого майна та недбалості.

За версією слідства звинувачувані виписували підроблені рецепти на придбання ліків людям, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС. Пізніше ці ліки передавали з аптек до диспансеру, де їх використовували для лікування спонсорів диспансеру та керівників різного рангу.

На час слідства від роботи були відсторонені головний лікар Володимир Баюн, заступник головного лікаря Сергій Шевчук та завідувачка відділення Олена Шульгата. Сума збитків державі оцінювалася у 150 тисяч гривень.

Але, як це у нас часто трапляється, розслідування цієї справи чомусь затягнулося аж на десять років, після яких знайти якісь кінці вже було неможливо. У листопаді 2016 року вже забуту всіма справу закрили «у зв’язку з відсутністю в діях лікарів ознак складу злочинів».

Сергій Шевчук замість лави підсудних сів у крісло головного лікаря згаданого вище диспансеру. Здавалося, що іще? Виявилось, що цього Сергієві Шевчуку недостатньо. Через шість років після закриття справи йому стало настільки погано, що він звернувся до суду з вимогою відшкодувати йому «моральні страждання».

Це із задоволенням зробив суддя Олександр Тимощук, чия репутація широко відома не лише у Рівному, а й далеко за його межами. «Страждання» Сергія Шевчука, який нині є депутатом обласної ради від не менш цікавої політичної партії «Сила і Честь», потягнули на мільйон гривень. Чому не на два чи на три? Про це знають лише суддя Тимощук та лікар Шевчук.

Микола НЕСЕНЮК.

Коментар

Сергій Шевчук, депутат Рівненської облради:

Кому не скажу, то ніхто не вірить, що справа тягнулася довгих одинадцять років. Однак мені було важливо відновити справедливість. Адже весь цей час моє майно перебувало під арештом, а я мав підписку про невиїзд. Але тепер уже всім зрозуміло, що ця справа була вигадкою. Зараз є таке модне слово фейк. На мою думку, це зробили спеціально для того, щоб змінити керівництво Рівненського обласного диспансеру. Зважте самі, правоохоронці тоді звинувачували аж 26 людей. Говорили, що всі винні. Таким чином, вони організували скандал на рівному місці. І за весь цей час провина жодного не була доведена. Якби кримінал дійсно був, то хоча б одного винного з двох десятків обвинувачених було знайдено. Однак справа просто розвалилася. Медиків тоді звинувачували, що вони неправильно виписували рецепти і за ліки присвоювали собі гроші. Хоч насправді усі ліквідатори отримали ліки. Мені на час слідства не дозволяли працювати. Тобто рік я не міг вийти на роботу. Тому оця сума, яку постановив суд, є заробітною платою за час вимушеного прогулу. Я зазнав фінансових збитків, а наш головний лікар Володимир Баюн через цю справу поплатився здоров’ям. Адже це все нерви. Він, на жаль, уже помер.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також