Суддю Сала судитимуть двічі, бо спізнився

2622 0

Ми у соцмережах:

Андрій Сало

Національне антикорупційне бюро минулого тижня подало до суду два протоколи на суддю Рівненського окружного адміністративного суду Андрія Сала – через запізнення під час подання електронних декларацій.

Андрій Сало, як зазначає НАЗК, «несвоєчасно без поважних причин» подав щорічні декларації за 2016 та 2017 роки. У 2017 році суддя запізнився на день, заповнивши дані 1 квітня, а торік – на три дні. Цього року пан Сало задекларував своє майно та доходи вже вчасно – 27 березня, за день до того, як Рівненський міський суд отримав на нього протоколи від НАЗК.

Справи про адміністративне правопорушення судді Сала розглядатиме одна суддя – Наталія Діонісьєва. Перше засідання за одним з протоколів призначено на 22 квітня; другу дату, за даними з сайту Судової влади, ще не визначено. За невчасне подання декларації суддю можуть оштрафувати від 850 до 1700 грн, якщо він не доведе, що не встиг задекларувати доходи з об’єктивних причин.

Андрій Сало, до слова, балотувався на посаду судді Вищого антикорупційного суду України і не пройшов конкурс. У міжнародних експертів та членів ВККСУ виникли запитання щодо майна пана Сала, зокрема, чому він не декларував автомобіль, яким користувався деякий час. Попри те, що суддя розлого відповідав на усі запитання, пройти у фінал не зміг.

До слова, у цьогорічній декларації Андрій Сало зазначив, що торік на посаді судді окружного адмінсуду отримав 266,9 тис. грн зарплати та трохи більше чотирьох тисяч від надання майна в оренду. Дружина мала невеликий дохід від заняття незалежною професійною діяльністю. Торік суддя став власником «BMW 318» 2011 року випуску, а його дружина має у власності «Volkswagen Passat» 2010 року. У власності родини є будинок у Великих Мостах Сокальського району на Львівщині та земельна ділянка 1,8 га у Борятині цього ж району.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також